La trei luni de când a fost reales Preşedinte al României, ies la iveală detalii neștiute despre viața lui Klaus Iohannis, dar și despre familia acestuia.

Numele complet al preşedintelui este Klaus Werner Iohannis, în vârstă de 55 de ani, născut în zodia Gemeni, are o înălțime de 1,92m, poartă nr. 45 la pantofi și este căsătorit cu Carmen. Cei doi nu au copii, dar au în schimb o avere fabuloasă formată din 6 case, 91.000 de lei, 9.000 de dolari și 13.500 de euro.

Preşedintelui îi plac drumețiile, mersul pe bicicletă și cultivă trandafiri. A terminat Facultatea de Fizică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Ca și activitate profesională, Iohannis a fost profesor de fizică, inspector şcolar general, primar al Sibiului, reales în 2004, 2008 şi 2012, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România și Preşedintele PNL.

Înainte de alegerile prezidențiale, Iohannis declarase într-un interviu pentru adevărul.ro că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, chiar de 850 de ani.

„Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Acuma, totuşi, pentru ţara noastră, 850 de ani e destul de mult… Şi pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie… Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, mărturisea el.

Iohanis a făcut cursuri de dans și bune maniere, iar în timpul facultății, președintele a stat la camin. Acesta a împărțit o cameră de 15 mp, cu alți 6 studenți. Colegii președintelui îl descriu ca fiind un tip manierat şi politicos.

Președintelui îi place să meșterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

Familia lui Iohannis este că părinții lui au emigrat în Germania după 1989. Klaus Iohannis mai susține că nu a gătit niciodată.