Constituția României este hârtie igienică pentru SUA. S-a dus și ultima urmă de independență în România. Ministrul Tudorel Toader s-a sucit: nu a mai cerut revocarea lui Kovesi de la DNA și a lui Augustin Lazăr de la Parchetul General pe motiv că nu e oportun. Suceala ministrului vine după vizita intempestivă a Ambasadorului SUA la Ministerul Justiției. Decizia s-a luat în funcție de doleanțele americanilor. 

În România toate se opresc la Kovesi. Dacă ești Kovesi poți să calci în picioare chiar și Constituția României, căci dacă ai susținerea SUA, nimic nu pățești.

Ministrul Justiției, a explicat miercuri într-o conferință de presă că a întocmit un raport de evaluare care are 19 pagini. Deși spune negru pe alb în raport că DNA și-a depășit atribuțiile și că a încălcat grav Constituția și legile țării, Kovesi rămâne în funcție, la fel și Procurorul General, pe motiv că nu este OPORTUNĂ revocarea celor doi procurori.

”Acest raport a survenit în contextul în care, pe de o parte, Guvernul a adoptat OUG 13, pe de altă parte DNA a procedat la anchetarea circumstanțelor în care a fost adoptată respectiva OUG, anchetă față de care președintele Senatului a sesizat CCR cu constatarea unui conflict juridic de natură constituțională. Am realizat această evaluare în deplină concordanță cu legea, iar fiecare de cei doi procurori au venit la mai puțin de 10-15 minute de când i-am invitat, iar suprapunerea cu vizita ambasadorului SUA a fost o pură coincidentă. DNA și-a arogat competența de a efectua o anchetă într-un domeniu care excedează cadrului legal. Ministerul Public a creat o presiune asupra membrilor Guvernului, având drept consecință descurajarea, intimidarea legiuitorului de a-și îndeplini atribuțiile constituționale. În spiritul exigențelor statului de drept considerăm oportun instituirea unei monitorizări, a unei obligații de raportări a procurorilor DNA, DIICOT, de la Parchetul General, fără ingerințe în independența procurorului, pentru identificarea modului în care procurorii înțeleg limitele de competență. Această autoritate se va exercita, această monitorizare se va exercita fără știrbirea independenței procurorilor. În acest context, evaluând toți factorii de constituționalitate, legalitate, oportunitate, am apreciat că în acest moment nu este oportună declanșarea mecanismului instituțional de revocare al Procurorului General, respectiv al procurorului-șef al DNA”, a declarat Tudorel Toader.

Adică nu e suficient să încalci grav Constituția României pentru a fi revocat din funcție. Jenat, penibil!!!