Franța a reușit să câștige partida de debut de la Euro 2016, disputată cu România, după un gol controversat marcat în minutul 58 de către Olivier Giroud după ce acesta l-a faultat pe portarul Ciprian Tătărușanu. Arbitrii unguri s-au făcut că nu văd și au validat golul. 

Franța a câștigat partida cu România cu ajutorul brigăzii ungurești de arbitrii. Tricolorii au jucat nesperat de bine și au ținut în șah naționala țării gazdă aproape 89 de minute de joc.

După o primă repriză de joc, bună făcută de tricolori, Franța a reușit deschiderea scorului în minutul 58 prin Olivier Giroud. Acesta a marcat primul gol al turneului din Franța, cu capul, devansându-l pe portarul Ciprian Tătărușanu, la o centrare înaltă. Francezul l-a incomodat pe portarul români și chiar l-a lovit peste mână. Însă tușeirul nu a vrut să vadă acest lucru și în loc să fluiere fault, a validat golul. Încă odată ungurii ne-au arătat cât de mult ne ”iubesc”.

România a reușit egalarea în minutul 65 prin golul marcat din penalty de Bogdan Stancu. Nicolae Stanciu a fost agățat în careu de Patrice Evra și arbitrul de centru a indicat punctul cu var.

Naționala de fotbal a României a fost învinsă greu de formația Franței cu scorul de 2-1 (0-0), în meciul inaugural al EURO 2016, vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis, după un gol primit în minutul 89.

Blestemul ultimului minut de joc a lovit România. În minutul 89, Dimitri Payet a marcat al doilea gol al gazdelor, cu un șut la vinclu, la care Tătărușanu a fost spectator.

Astfel că meciul inaugural de la Euro 2016 disputat de România și Franța pe Stade de France din Saint-Denis, s-a încheiat cu victoria gazdelor, 2-1.