Cu doar câteva ore înaintea cele de-a doua semifinale Eurovision 2017 în care vor evolua reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, Rusia aruncă bomba: Piesa României este plagiată!!!

Mai mulţi vloggeri din Rusia susţin că au dovezi conform cărora piesa României de la Eurovision ar fi un plagiat, conform click.ro.

Ruşii spun că melodia „Yodel It” interpretată de Ilinca și Alex Florea ar fi un plagiat. Vloggerii ruși susțin că piesa României seamănă foarte bine cu melodia „Hall of Fame” a lui The Script cu Will.I.am.

Rușii au şi făcut un top cu șapte melodii participante la Eurovision pe care le consideră plagiate după alte melodii mult mai cunoscute.

România intră în competiție pe poziția 5, în prima parte din cea de-a doua semifinală, alături de  Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia si Israel.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Ucraina, Franţa şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

În această seară, fanii (cu exceptia celor care locuiesc in Romania) vor putea vota Yodel It! de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicatia de pe siteul oficial al concursului: www.eurovision.tv.

Semifinala Eurovision va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Liana Stanciu, Radu Andrei Tudor şi Sonia Argint Ionescu.

Rusia s-a retras de la Eurovision întrucât Yulia Samoilova era arestată dacă ajungea Kiev în Ucraina pentru a lua parte la comeptiția muzicală.

Yulia Samoilova, în vârstă de 27 de ani, este la un pas de a fi arestată la Kiev întrucât în 2015 a cântat la un concert organizat în Crimeea. Kievul susţine că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană, intrând fără autorizaţie într-un teritoriu revendicat de Ucraina.