Pentru prima dată în România, jucătorii amatori de tenis de câmp au parte de un circuit premium în care pot concura la fel cum se desfăşoară sistemul ATP.  În circuitul RTP pot participa toţi jucătorii amatori de tenis, indiferent de nivelul de joc, dar care au vârsta minimă de 18 ani.

RTP este primul circuit destinat jucătorilor amatori de tenis, care oferă premii în bani, pe tabloul principal. RTP – Romanian Tenis Premium oferă iubitorilor de tenis un cadru organizat de desfăşurare a turneelor, sistem de punctaj RTP dar şi premii consistente în bani care se acordă pe loc, la finalul competiţiei.

Primul turneu RTP se va organiza pe 24 septembrie 2017 în Bucureşti şi va fi de categoria RTP 50. Ultima zi de înscriere este 21 septembrie 2017, ora 23,00. Înscrierea se face prin email la adresa office@tenispremium.ro cu subiectul „Înscriere RTP 50”. Taxa de participare este de 50 lei.

Pe 22 septembrie de la ora 19.00, se face tragerea la sorţi, iar evenimentul este transmis live pe facebook.

Romanian Tenis Premium – RTP include şase tipuri de turnee atât pentru simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt, după cum urmează: RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000 şi Turneul Campionilor.

Ce oferă organizatorii RTP 50

Fiecare jucător va primi pentru fiecare meci: un prosop(al doilea prosop se oferă celor care se califică în semifinale), o sticlă de 0,5 litri apă plată, o banană şi un snikers.

Meciul va fi arbitrat la centru de un arbitru de scaun ajutat de un arbitru de linie. Organizatorul RTP asigură şi un copil de mingi pentru fiecare partidă.

Pentru fiecare meci, RTP pune la dispoziţie patru mingi de tenis.

Atât în calificări cât şi pe tabloul principal, încă de la prima ediţie RTP 50 se vor acorda puncte RTP care vor fi introduse automat în clasamentul RTP în dreptul fiecărui jucător.

Premii în bani şi trofee încă de la prima ediţie

RTP va oferi premii în bani, jucătorilor ce acced pe tabloul principal încă de la prima ediţie RTP 50, după cum urmează: 500 lei pentru câştigător, 300 lei pentru finalist, 150 lei pentru semifinale. Cei care pierd în sferturi de finală au asigurat în premiu în bani de minim 100 lei, iar cei care pierd în turul doi au asigurat un premiu în bani de minim 50 lei. Cei care pierd în primul tur vor primi premii în produse oferite de sponsorii RTP. Premiile în bani se pot majora în funcţie de numărul participanţilor.

Turneul RTP 50 se va organiza doar dacă se vor înscrie în competiţie minim 32 de participanţi. În caz contrar, turneul se amână cu 7 zile.

Detalii suplimentare despre circuitul RTP puteţi găsi pe site-ul oficial www.tenispremium.ro