RTP anulează patru turnee de tenis din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus dă peste cap şi sistemul competiţional al Romanian Tenis Premium, singurul circuit de tenis din România, rezervat jucătorilor amatori, care oferă premii în bani.

Sezonul competiţional 2020 al RTP trebuia să înceapă pe 5 aprilie la Bucureşti, cu turneul RTP 50 rezervat jucătorilor debutanţi. Însă din cauza stării de urgenţă idn România, Directorul RTP a anunţat că se amână începerea sezonului competiţional.

„Cu părere de rău, suntem nevoiţi să amânăm începerea sezonului competiţional RTP 2020. Coronavirusul dă peste cap toate competiţiile naţionale şi internaţionale şi ca urmare a stării de urgenţă din România, nu putem să mai organizăm turnee de tenis. În această perioadă, RTP continuă pregătirile în speranţa că vom primi undă verde de la autorităţi, cât mai curând şi să ne bucurăm împreună de acest circuit. În acest moment este mai importantă sănătatea românilor şi a tuturor jucătorilor RTP”, a delcarat Directorul RTP.

Patru turnee RTP 2020, anulate

Întrucât starea de urgenţă în România este decretată până pe 15 aprilie, RTP anulează turneele RTP 50 din 5 aprilie, RTP 100 din 12 aprilie, RTP 250 de la Călăraşi din 18 aprilie şi turneul RTP 250 din 19 aprilie de la Bucureşti.

În funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România şi de deciziile luate de autorităţi, vom decide în timp util, când va fi programat primul turneu RTP din 2020.

În funcţie de calendar şi de situaţia epidemiologică din ţară, RTP va încerca reprogramarea celor 4 turnee anulate, lor în decursul anului 2020.