Romanian Tenis Premium, circuitul destinat jucătorilor amatori de tenis de câmp din România, împlineşte azi, un an de la lansare. Pe 24 septembrie 2017, la Bucureşti, a avut loc primul turneu organizat de RTP.

Primul turneu în cadrul circuitului a fost de categorie RTP 50 – Exclusiv NEWS Tenis Cup, competiţia fiind câştigată de Laurenţiu Ionescu.

Directorul RTP transmite felicitări tuturor jucătorilor şi jucătoarelor care au ales să joace în primul an de RTP.

Nici nu ştiu când a trecut un an de la primul turneu organizat de RTP. Mă bucur nespus de faptul că am trecut cu bine peste primul an, că am reuşit să organizăm deja 19 turnee. Transmit felicitări tuturor jucătorilor şi jucătoarelor care au concurat la RTP, cât şi arbitrilor care au avut grijă ca partidele să se desfăşoare conform regulamentului. Viitorul sună bine pentru RTP. Sper ca în anul ce vine să creştem substanţial numărul participanţilor şi să ne extindem în toată ţara cu turneele. La Mulţi Ani RTP, La Mulţi Ani jucători, jucătoare, arbitri, căci sunteţi parte a RTP, este aniversarea noastră”, a declarat Sebastian Popescu, Directorul RTP.

Până în prezent, RTP a organizat 19 turnee, 14 la simplu masculin şi cinci la simplu feminin. În anul 2017 s-au organizat patru turnee la simplu masculin şi 4 turnee la simplu feminin,6 au fost de categorie RTP 50 şi două de categorie RTP 100. În primul an de RTP s-au jucat 260 de meciuri la simplu masculin şi simplu feminin şi peste 300 de jucători s-au înregistrat în circuit. Pe 8 septembrie 2018, RTP a organizat primul turneu în afara Capitalei, la Craiova, competiţie de categorie RTP 100, învingător fiind Samir Popa.

Trei lideri a avut circuitul RTP la simplu masculin:

1. Laurenţiu Ionescu – 24 septembrie 2018 – 24 iunie 2018
2. Mihnea Susanu – 24 iunie 2018 – 19 august 2018
3. Roberto Avram – 19 august 2018 – Prezent

Andreea Avram este primul şi singurul lider al probei de simplu feminin, încă din data de 24 septembrie 2017.

Pe 29 septembrie se va organiza cel mai mare turneu din circuit, RTP 250.

RTP, singurul circuit de tenis destinat jucătorilor amatori din România care oferă premii în bani, promite să se dezvolte tot mai mult şi anul viitor să ofere jucătorilor cât mai multe competiţii şi cu premii cât mai consistente.

Vă puteţi înscrie în circuitul RTP ca jucători dacă aveţi vârsta de minim 18 ani. Formularul se completează aici.

istoric castigatori RTP