Roxen, eşec colosal la Eurovision. Amnesia a lovit din nou România care ratează a treia oară consecutiv, calificarea în finală

Roxen nu a fost deloc pe placul juriului şi fanilor Eurovision. România a ratat calificarea în finala internaţională Eurovision, pentru al treilea an la rând. Numărul 13 de intrare în prima semifinală Eurovision, s-a dovedit un adevărat ghnion pentru Roxen.

România s-a oprit marţi seară, în semifinala Eurovision, pentru al treilea an consecutiv. Roxen a eşuat lamentabil cu prestaţa sa şi România nu s-a clasat în primele 10 ţări din semiifnală care au acces în finala de sâmbătă.

Lituania: The Roop – Discoteque; Rusia: Manizha – Russian Woman; Suedia: Tusse – Voices; Cipru: Elena Tsagrinou – El Diablo; Norvegia: TIX – Fallen Angel; Belgia: Hooverphonic – The Wrong Place; Israel: Eden Alene – Set Me Free; Azerbaidjan: Efendi – Mata Hari; Ucraina: Go_A – Shum și Malta: Destiny – Je Me Casse vor concura în ultimul act al competiției.

Lor li se vor alătura câștigătorii celei de-a doua semifinale și artiștilor ce reprezintă țările calificate direct în finala concursului: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Regatul Țărilor de Jos.

„Deși Roxen, un produs al noului val de artiști din România, a adus la Eurovision o abordare fresh și un sound modern, preferințele publicului și ale juraților au vizat alte piese din concurs. În ciuda faptului că show-ul României (foto, anexat) a fost realizat impecabil de Roxen și cei cinci dansatori care au însoțit-o pe scenă, voturile acordate piesei României nu au fost suficiente pentru a duce „Amnesia” în finala Eurovision”, transmite TVR.

Marea Finală Eurovision este în direct sâmbătă, 22 mai, la TVR 1, TVR Internaţional şi online pe TVR+, +, începând cu ora 22.00.