Celebra actriţă de origine română, ce are rezidenţa în Franţa, Rona Hartner, desemnată în anul 1998, cea ma i bună actriţă din Europa, se implică în promovarea culturii româneşti în Franţa. Actriţa vrea să cumpere un teatru pe Coasta de Azur unde să invite artişti români şi francezi, pentru a-şi promova culturile.

Rona Hartner are planuri mari pentru anul 2018. Vrea să pună umărul la promovarea culturii româneşti în Franţa. Actriţa vrea să cumpere un teatru pe Coasta de Azur şi să-l transforme în centru cultural franco-român.

Rezidenţa mea principală este în Franţa, acolo este familia mea. Stau acolo de 20 de ani, dar vin foarte des în România. Acum lucrez la un centru franco-român, în care am să-l implic şi pentru Ovidiu Liupan Ţăndărică. Vreau să cumpăr un teatru pe Coasta de Azur şi să-l transform în centru franco-român. Toate concretele şi evenimentele să fie transmise online cu transparenţă totală a ceea ce se face acolo. Vreau să promovez cultura românească, cu fuziune între culturi, am să pun accentul pe mai multe valori ale noastre care ne fac profund europeni, credinţă, familie, tradiţie şi cultură, aceste patru valori ne fac profund europeni. Eu pe ele voi miza, va fi într-un fel actul meu politic acolo de afirmare a românilor. Vreau să aduc spectacolele mele cât şi ale altora. Să fie un teatru studio cu posibilitate de a transmite live. Investiţia personală va fi de 200.000 de euro. Ştiu că am sprijinul primăriilor din zonă. Dacă clădirea pe care doresc să o cumpăr nu este foarte deteriorată, voi da drumul la proiect foarte curând, chiar din ianuarie. E un proiect care se vrea cu bătaie lungă. Vreau să ofer cursuri pentru cei care vor să înveţe balcano. Pe viitor acest teatru se va autosusţine. Aceste bijuterii pe care le avem vreau să le promovez pentru a deveni branduri româneşti”, a declarat Rona Hartner pentru recentNEWS.ro

Actriţa este extrem de apreciată în Franţa. Are la activ 7 premii internaţionale, printre care unul de cea mai bună actriţă din Europa în anul 1998. Actriţa are şi 14 albume scoase în Franţa şi 37 de filme în care a jucat în această ţară.

Românii o cunosc mai mult de la tv unde participă în emisiuni şi reality show-uri gen Te cunosc de undeva şi Splash de la Antena 1.