Eliminare America Express – Drumul Soarelui, sezonul 6, ediția din 20 decembrie 2023. După o cursă complicată la ultima șansă, concurenții au ajuns rând pe rând la Irina Fodor. Cursa de bilanț pe 20 decembrie s-a dat între echipele Romică și Cătălin Țociu, Laura Giurcanu și Sânziana Negru, Vlad Huidu și Giulia Anghelescu. Ultimii ajunși la pupitrul prezentatoarei TV, în stage-ul cu numărul nouă, înainte de Finala din Buenos Aires, au fost Romică și Cătălin Țociu.

A fost cursa de bilanț, cursa intensă la finalul căreia una dintre cele trei echipe ajunse la ultima șansă a spus rămas-bun aventurii America Express.

”Pentru noi tot ce s-a întâmplat în America Express a fost la superlativ! Nu am crezut o clipă, mă repet, că am să pot să îmi întrec toate fricile pe care le-am avut, la care nici nu mă gândeam… Deci dacă cineva îmi spunea mie că eu fac traseul ăla la pompieri…îl băteam! A fost o adevărată performanță, pentru că trebuie să ai niște calități să ajungi până în stage-ul 9. E foarte complicat și totuși noi doi am găsit cheia!”, a mărturisit Romică Țociu.

Eliminarea celor doi concurenți a avut loc în urma unor provocări dificile, în etapa semifinală, care au pus la încercare abilitățile fizice, de comunicare și strategice. Cu toate eforturile lor și cu toată determinarea de a rămâne în competiție, au ajuns ultimii, iar Soarele a fost roșu, ceea ce înseamnă că aventura lor în America Express s-a încheiat aici.

Au simțit inima continentului sud-american care bate în ritm sălbatic pe un traseu fabulos, Drumul Soarelui, care încă de la început le-a oferit celor doi concurenți experiențe fabuloase care le-au îmbogățit viața și le-a dat ocazia să-și testeze abilitățile. Romică Țociu, la vârsta de 61 de ani, a dat dovadă de o forță incredibilă și de o determinare cum rar ne este dat să vedem, lucru pentru care întreaga echipă se apleacă în fața sa cu respect și apreciere!

„O să deschid cutia pentru că nu cred că ea mai conține un secret pentru cineva! Era clar, nu avem de ce să ne ascundem! În finală intră doar trei cupluri, trei perechi! Este ultima oară când deschid această cutie, este ultima oară când vedem Soarele, fie el roșu sau verde, în această formă, așa că Laura și Sânziana, felicitări, sunteți în finala America Express, sezonul 6!”, a spus Irina Fodor. „Da, Giulia și Vlad, sunteți în Finală!”, anunță cu suspans prezentatoarea TV.

Romică Țociu a fost extrem de fericit pentru colegii lui alături de care a trăit experiența America Express timp de nouă etape: „Vor fi trei echipe foarte bune! Va fi sânge în finală, pe străzile din Buenos Aires!”, spune Romică Țociu.

Echipele care joacă Finala America Express, sezonul 6

  • Alexia ram și Aris Eram
  • Laura Giurcanu și Sânziana Negru
  • Vlad Huidu și Giulia Anghelescu

Finala America Express – Drumul Soarelui, care pune la bătaie 30.000 de euro, se va vedea pe Antena 1 pe 27 decembrie, de la ora 20:30.

Marea Finală America Express se desfășoară în Buenos Aires, un oraș viu și plin de istorie, presărat cu probe și aventuri unice, demne de o ultimă etapă spectaculoasă.

De altfel, reality-show-ul America Express – Drumul Soarelui a fost filmat timp de două luni pe un traseu care le-a purtat pe cele 18 vedete prin Columbia, Ecuador și Argentina. În acest timp, echipele au fost puse în situația de a supraviețui cu un singur euro pe zi, fără transport și fără cazare.

Pe 27 decembrie, de la ora 20:30, finaliștii dau tot ce au mai bun pentru a demonstra că pot cuceri Drumul Soarelui și titlul de câștigători ai Marii Finale America Express sezonul 6. Misiunile vor fi pe măsură, iar lupta pentru Amuleta Supremă de 30.000 de euro se anunță a fi aprigă și de această dată.