Un român a murit în Germania după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Nicolae Bahan alături de soţia sa, Silvia Bahan, au plecat pe 20 martie, cu un grup de peste 100 de suceveni, cu un zbor privat, din Suceava către Hanovra.

După ce au aterizat în Germania, soții Bahan au făcut apoi un drum de șapte ore cu autobuzul până la ferma de sparanghel care se află la 23 km de orașul Freiburg. La trei săptămâni după ce au ajuns acolo, pe 11 aprilie, Nicolae Bahan a murit contaminat cu COVID-19 la o fermă de sparanghel lângă orașul Freiburg.

Unul dintre colegii săi a povestit pentru Libertatea că suceveanul “striga ca din gură de șarpe că vrea să trăiască, dar șefii nu au vrut să-l trimită la spital”. Aici, avea să-și găsească sfârșitul bărbatul de 54 de ani. Suceveanul se simțea rău cu câteva zile înainte de deces, dar n-a fost dus la spital, deși le-a solicitat patronilor.

La solicitarea ziarului Libertatea, patronii germani susțin că suceveanul care a murit de COVID-19 nu a cerut să fie dus la spital și susțin că nici măcar soția lui, Silvia Bahan, n-ar fi raportat “o deteriorare îngrijorătoare în privința stării lui”.