Primele 10.000 de doze de vaccin ati Covid 19 vor sosi în România, după Crăciun. În timp ce Iohannis a pus Armata să coordoneze campania de vaccinare, românii dau bir cu fugiţii şi nici nu vor să audă de vaccinare.

Peste 12 milioane de euro a dat statul român, deja, pentru vaccinul contra coronavirusului. Numai că s-ar putea să fi cumpărat degeaba vaciinul. Cel mai recent studiu de opinie arată că doar 30% din populaţie ar accepta să se vaccineze contra coronavirusului. Adică, DEZASTRU TOTAL.

Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a dezvăluit, luni, la Antena 3, datele unui sondaj recent de opinie, doar 30% dintre români declară că se vor vaccina, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

“Probabil că nemulțumirea față de clasa politică va rezulta clar din percepția față de pandemie. Și vă dau o cifră care o să vă îngrijoreze, e reală și o vom publica zilele viitoare: doar 30% dintre români declară că se vor vaccina”, a spus Marius Pieleanu, în exclusivitate, pentru Sinteza zilei.

Pe 27 decembrie vom afla cine va fi primul român care va fi vaccinat împotriva virusului care a oprit lumea în loc.

Ministerului Apărării Naţionale a prezentat, vineri, primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino, care arată cum sunt pregătite spaţiile destinate păstrării vaccinului din centrul de vaccinare şi echipamentele cu care este dotat institutul.

“În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului” a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Comisia Europeană a aprobat, luni seară, primul vaccin împotriva COVID-19 care va fi utilizat în ţările membre. Este voba despre vaccinul bazat pe tehnologia ARN mesager, produs de companiile Pfizer şi BioNTech.

Anunţul a fost făcut de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

“Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva COVID-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-COVID. Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19“, a precizat von der Leyen.

Anunţul făcut de şefa Comisiei Europene vine ca urmare a faptului că, tot luni, Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat autorizarea condiţionată pe teritoriul Uniunii Europene a vaccinului Pfizer-BioNTech.

În urma deciziei de luni, ţările din UE vor putea să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în data de 21 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 593.783 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) iar 14.481 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.