Seara magica a Sanzienelor a fost sarbatorita de catre comunitatea romaneasca din Castellon de la Plana intr-un eveniment organizat de catre Asociatia Europa Cultural si Institutul Hispano-Rumano.

Ca de fiecare data cand comunitatea romaneasca sarbatoreste un eveniment semnificativ, Centrul Cultural “La Bohemia” si-a deschis larg portile pentru a gazdui aniversarea Solstitiului de vara  care in traditia romaneasca  coincide cu venirea Sanzienelor .

Cu aceasta ocazie membrii Asociatiei Europa Cultural si ai Institutului Hispano-Rumano au reusit sa uneasca  la a doua editie a Festivalului “Ziua Universala a IEI” romanii si spaniolii interesati in a cunoaste si a promova traditia ancestrala mioritica  de bucurie, de traire a clipei, cu mesaj crestin si pagan deopotriva  in care Sanzielele aduc cu ele daruri de leac, folos si dragoste.

In timpul evenimentului s-au impletit coronite de flori, s-au brodat Ii si s-a tors lana, activitati care au avut drept scop respectarea radacinilor si autenticitatii traditiilor, pline de sens, magie si bucurie.

De asemenea publicul prezent a avut parte de surpizle oferite de catre interpretul Vasile Ciopec care a interpretat cateva piese folclorice si a recitat poezii cu specific, iar Gheorge Caulea a realizat o minunata interpretare a doua piese folclorice de mare impact emotional.

Evenimentul a contat cu prezenta autoritatilor romanesti, reprezentanti ai Consulatului Romaniei in Castellon de la Plana, D-nl Consul Gheorghe Florea si D-na Consul Roxana Filip carora am dori sa le multumim pe aceasta cale.

“Pe aceasta cale am dori sa reamintim tuturor celor care simt si traiesc romaneste ca sunt asteptati duminica 25 iunie la Pergola, in parcul central al orasului Castellón, pentru a sarbatori impreuna Ziua Universala a Ie-i”, au declarat reprezentantii celor doua entitati organizatoare ale avenimentului, Asociatia Europa Cultural si Institutul Hispano Rumano.

Sanziene Castellon -3