Declarație halucinantă a Ministrului Transporturilor, Ioan Rus, despre românii care muncesc în străinătate. Ioan Rus i-a făcut golani și curve pe românii din Diaspora.

Ioan Rus jignește grosolan milioanele de români care muncesc în afara granițelor țării.

Ministrul Transporturilor pune paie pe foc în relația PSD cu Diaspora.

În loc să atragă fonduri europene și să construiască autostrăzi, Ioan Rus spune despre români că sunt golani și curve.

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară Digi 24.

După ce declarația lui Ioan Rus a fost preluată de toate televiziunile de știri din România, Ministrul a remis un comunicat de presă în care spune că a folosit doar o  “generalizare artistică, o licență” și că își cere scuze.

“Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atrag atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport”, a declarat ministrul transporturilor, Ioan Rus.

După o astfel de declarație jignitoare și incalificabilă din partea unui ministru al Guvernului României, Ioan Rus trebuie să își dea demisia.