Vești proaste pentru români. Nu mai au drept de muncă în Elveția. Guvernul de la Berna a decis să interzică accesul românilor și bulgarilor pe piața de forță de muncă din țara cantoanelor pentru un an de zile.

După doar 10 luni de când au ridicat interdicția românilor de a lucra în Elveția, autoritățile guvernamentale au anunțat miercuri că au decis să introducă din nou interdicție pentru români.

„În şedinţa din 10 mai 2017, Consiliul Federal a decis activarea clauzei de siguranţă prevăzută în Acordul privind libera circulaţie a persoanelor, pentru cetăţenii bulgari şi români. Ca efect, în următoarele 12 luni, cetăţenii bulgari şi români care intenţionează să efectueze activităţi de lucru vor avea doar acces limitat pe piaţa muncii din Elveţia„, se arată într-un comunicat al Executivului federal de la Berna.

În perioada iulie 2016 – mai 2017, cifra estimată pentru permisele de lucru acordate imigranţilor români şi bulgari veniţi la muncă a fost depăşită, astfel că în următoarele 12 luni permisele pentru aceşti cetăţeni străini vor fi limitate la 996, precizează Guvernul Elveţiei.

Comparativ cu anul 2015, în 2016 numărul românilor şi bulgarilor veniţi în Elveţia s-a dublat, ajungând la circa 3.300 de persoane

Elveția a ridicat restricțiile de muncă impuse românilor și bulgarilor începând cu 1 iunie 2016.