Naționala feminină de handbal a României a fost bătută măr de Brazilia la Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele au fost călcate în picioare de brazilience.

România a bifat al doilea eșec usturător la Olimpiada de la Rio. După 19-23 cu Angola, azi a venit un eșec și mai rușinos: 13-26 cu Brazilia.

Româncele au fost de nerecunoscut. Nu au existat pe terenul de handbal. Au bifat doar ratări incredibile și suspendări de câte două minute.

Handbalistele au fost lipsite de inspirație, fără agresivitate și cu un joc haotic. În timp ce Brazilia, susținută frenetic din tribune, a marcat din toate pozițiile, chiar și din poartă în poartă.

Cu două eșecuri consecutive, tricolorele riscă să fie eliminate din competiție după faza grupelor.

România a fost doar o umbră a echipei care câștigat bronzul la Campionatul Mondial de anul trecut și învingea Brazilia în drumul său spre medalie.

Au evoluat echipele:

Brazilia: Barbara Arenhart (1 gol), Mayssa Raquel Pessoa — Fabiana Diniz (1 gol), Alexandra Martinez-Do Nascimento (4), Samira Rocha (2), Daniela Piedade (1), Tamires Lima de Araujo, Fernanda Franca Da Silva (1), Ana Paula Rodrigues Belo (8), Jessica Quintino (1), Francielle Rocha (1), Eduarda Amorim Taleska (2), Mayara Fier De Moura, Deonise Fachinello (4). Selecționer: Morten Soubak.
România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi, Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea, Florina Chintoan, Patricia Vizitiu (1), Laura Chiper (1). Selecționer: Tomas Ryde.

Handbalistele tircolore vor juca următorul meci miercuri, cu Muntenegru, de la ora 17,30, ora României.