Echipa naţională de handbal feminin a României a învins duminică, echipa Sloveniei, în cea de-a doua partidă disputată la Campionatul Mondial din Germania.

Tricolorele au bifat a doua victorie consecutivă la Mondiale şi sunt 90% calificate în optimile de finală.

Echipa antrenată de Martin Ambros s-a impus cu 3-1 la 28, însă tricolorele au avut însă mari emoții, până spre final, când s-au desprins pe tabelă.

Victoria e cu atât mai improtantă cu cât Elevele lui Uros Bregar au surprins în prima etapă, când au învins Franța la primul meci de la revenirea la CM după 12 ani.

Și azi au început bine și aveau 4-1 după doar câteva minute de joc. Au păstrat 3 sau 4 goluri diferență până în minutul 20, însă spre finalul primei părți România a revenit, iar la pauză scorul a fost egal, 14-14.

A doua repriză a aparținut României, care încă din primele secunde a preluat conducerea, pentru prima dată în acest meci. Cu o evoluție entuziasmantă a Cristinei Neagu, care a înscris de 11 ori, România a reușit în cele din urmă să se impună și să adune 4 puncte după două meciuri.

România se află în prezent pe primul loc în Grupa A cu 4 puncte, fiind urmată de Spania cu 2 puncte şi Slovenia cu 2 puncte. În timp ce Franţa, Angola şi Paraguay nu au nicio victorie.

Program România la Mondiale:

05.12 – ora 21:30 România-Spania
07.12 – ora 19:00 România-Angola
08.12 – ora 19:00 România-Franța