România s-a calificat duminică seară, în semifinalele Fed Cup după ce s-a impus cu 3-2 în duelul cu Cehia. Punctul victoriei a fost adus de cuplul Irina Begu – Monica Niculescu.

România va juca pentru a doua oară în istorie, în semifinalele Fed Cup. Tricolorele s-au impus cu 3-2 în duelul cu Cehia disputat la Ostrava.

Simona Halep a adus două puncte după victoria în faţa lui Katerina Siniakova şi  Karolina Pliskova.

Mihaela Buzărnescu a fost veriga slabă din echipa de Fed Cup a României întrucât a pierdut ambele partide de simplu, atât cu Katerina Siniakova cât şi cu Karolina Pliskova.

Iar cel de-al treilea punct a fost adus de Begu şi Niculescu în partida de dublu, contra cehoaicelor Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova.

Begu şi Niculescu au făcut un meci fabulos, contra celor mai bune jucătoare de dublu din lume din acest moment.

După ce au pierdut în tie-break primul set cu 6-7(2-5), româncele s-au impus în următoarele două seturi cu 6-4, 6-4.

„Nu pot să zic nimic! Am jucat foarte bine, îmi era teamă că nu o să fie bine. Mi s-a părut că am jucat grozav. .Să vină atâţia oameni pentru noi…îmi era teamă că nu mai pot să o ajut pe Irina, dar pubicul m-a ‘ţinut’ acolo”, a spus Monica Niculescu la Telekom Sport, ea fiind completată de Irina Begu: „Totul a fost posibil datorită Simonei. Am ajuns în postura de 2-2, nu a fost uşor pentru că emoţiile erau foarte mari. Am fost aşa şi acum trei ani şi nu ne-am calificat, am pierdut acasă, dar cu aşa o galerie nu puteam să pierdem şi acum. Am luptat pentru fiecare punct. Cum am învins? A fost dorinţă. Atât! Nici nu-mi vine să cred ce am realizat, probabil o voi face în câteva ore. Mă simt epuizată acum”.

Astfel că România se califică în semifinalele Fed Cup unde vor juca contra Franţei.

Victoria în faţa Cehiei este cu atât mai meritorie cu cât vine în faţa unei ţări care deţine recordul la cupe câştigate în Fed Cup, 11 la număr. Cehi este deţinătoarea trofeului Fed Cup în 2018.

Semifinala Fed Cup dintre România și Franța se va juca pe 20 și 21 aprilie 2019.  România şi-a egalat cea mai bună performanță din istorie, semifinala Fed Cup din 1973.