România a reușit un meci fantastic în optimi de finală contra campioanei mondiale, Brazilia, reușind să se impună cu 25-22 și să se califice în sferturi de finală la Mondialul din Danemarca.

România a reușit o victorie uriașă la Mondiale. A eliminat Brazilia, Campioana Mondială, la capătul unui meci incredibil, dificil, spectaculos și dramatic pe final.

În prima repriză, româncele au avut 47% posesia mingii și 56,5% succes atacuri, însă au ratat și două lovituri de la 7 metri. După 30 de minute de joc, româncele au intrat la pauză cu avans sănătos de 5 goluri, scor 13-8.

Repriza a doua a fost de infarct, din cauza răsturnărilor spectaculoase de scor. În minutul 40, braziliencele s-au apropiat la doar un gol distanță. Tricolorele au reușit să revină în joc și în câteva minute au restabilit diferența de 5 goluri, dar din nou au avut o cădere și braziliencele s-au apropiat la doar un gol distanță când mai erau doar cinci minute de joc.

Au avut nervii tari, au marcat un gol de la 7 metri și apoi s-au apărat bine în atac, Paula Ungureanu a închis poarta și tricolorele s-au impus cu 25-22.

Paula Ungureanu a fost declarată omul meciului, grație prestației incredibile în poarta României.

România va juca miercuri, în sferturi de finală cu țara gazdă, Danemarca, care a eliminat în optimi, Suedia. Danemarca s-a impus cu scorul de 26-19 în fața suedezelor și se anunță un adversar redutabil pentru tricolore.

Rezultate România la Mondialul din Danemarca: 47-14 Porto Rico, 36-20 Kazahstan, 18-26 Spania, 22-26 Norvegia, 27-30 Rusia, 25-22 Brazilia.

În optimi se duelează: Danemarca – Suedia, Olanda – Serbia, Germania – Norvegia, Polonia – Ungaria, Muntenegru – Angola, Spania – Franţa, Rusia – Coreea de Sud.