România a învins marţi seară, Spania, în Grupa A la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania şi este calificată în optimile de finală ale competiţiei.

Tricolorele defilează la Mondialul din Germania. Marţi seară, Româna a bifat a treia victorie consecutivă în Grupa A, fapt ce îi asigură matematic calificarea în optimi, deşi mai are două meciuri de disputat în Grupă.

Tricolorele au început mai slab meciul și au fost conduse cu 2-0, 3-1, 4-2, au restabilit egalitatea (4-4), Spania a mai condus o dată la două goluri (6-4), dar apoi au urmat cinci goluri consecutive ale României, care a avut cea mai mare diferență din întreg meciul, 9-6. La pauză, România a condus cu 9-7.

Spania a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde (10-9), iar apoi s-a desprins din nou la două lungimi, 14-12. Ibericele au mai condus în trei rânduri, dar România, antrenată de spaniolul Ambros Martin, a egalat, 17-17, iar apoi a marcat de alte două ori până la final, câștigând cu 19-17 un meci în care au excelat apărările.

România a urcat pe primul loc în grupă după acest succes și și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale competiției.

În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Franța, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Slovenia, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte.