România va avea pentru prima dată în istorie o femeie premier. Viorica Dăncilă, propusă de PSD în locul lui Tudose

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de prim ministru al României. Dacă Klaus Iohannis o va accepta, Viorica Dăncilă devine prima femeie din istoria României care va ocupa funcţia de prim ministru.

Comitetul Executiv Naţional a decis marţi, cu majoritate de voturi, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD la fotolul de prim minsitru în locul lui Mihai Tudose.

Ecaterina Andronescu a declinat oferta de a fi desemnată prim ministru. În schimb, Andronescu are mari şanse să facă parte din nou Guvern, ca Ministru al Educaţiei.

Klaus Iohannia a anunţat marţi că a acceptat demisia lui Mihai Tudose şi că l-a desemnat prim ministru interimar pe Mihai Fifor.

Preşedintele României a convicat pentru miercuri, partidele politice parlamentare, pentru consultări la Cotroceni în vederea formării noului Guvern al României.

În decembrie 2016, după ce a câştigat alegerile, PSD a propus-o în funcţia de prim ministru pe Sevil Shhaideh, însă aceasta a fost refuzată de Iohannis. Dacă meircuri, Preşedintele o refuză şi pe Viorica Dăncilă, este un semn clar că Iohannis nu are încredere în femei.