România a ocupat locul şapte în finala Eurovision 2017. Ilinca și Alex Florea au cucerit europenii cu piesa Yodel it. În clasamentul televotingului, românii au fost pe locul cinci. Portugalia a câştigat Eurovision 2017.

România a fost taxată dur de juriile naţionale în finala Eurovision de sâmbătă de la Kiev. Românii au primit doar 58 de puncte de la cele 41 de jurii naţionale, cele mai multe, 12, au venit de la Republica Moldova.

După clasamentul final al juriilor naţionale, România se afla pe locul 15. Însă, situaţia s-a schimbat radical după anunţarea rezultatului de la televoting. România a primit cel de-al cincilea punctaj la televot şi s-a clasat în final pe locul 7.

O surpriză uriaşă a reuşit şi Republica Moldova care s-a clasat în mod total neaşteptat pe locul 3, iar Bulgaria a fost la un pas de a cuceri în premieră Eurovisionul. Însă, în acest an, Eurovisionul a fost cucerit de  Salvador Sobral din Portugalia cu piesa Amar Pelos Dois. Portughezul a fost pe primul loc şi la juriile naţionale şi la televoting.

clasament final eurovision 2017