România a picat la barajul de accedere în Grupa Mondială principală a Fed Cup, cu Canada. Pe 18 și 19 aprilie 2015, România va juca în deplasare în play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

Potrivit tragerii la sorți de marți de la Londra, România a picat cu Canada, la barajul de accedere în Grupa Principală a Fed Cup.

Și asta, după ce duminică, Irina Begu și Monica Niculescu au câștigat partida de dublu cu Spania și au calificat România la play-off.

”La nivelul acesta toate echipele sunt puternice. De aceea, discutăm despre echipele care ar putea să ne fie mai accesibile nouă, iar Canada este una dintre ele, chiar dacă, din păcate, vom juca în deplasare. Avem o echipă omogenă, valoroasă, care la finalul săptămânii trecute s-au susținut una pe alta, reușind să adune împreună cele 3 puncte necesare victoriei în fața Spaniei. Întâlnirea cu Canada o vom pregăti ca atare, luând în calcul și includerea jucătoarei Eugenie Bouchard în echipa Canadei”, a declarat Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Canada, fără principala jucătoare Eugenie Bouchard, a fost învinsă, pe teren propriu, la Quebec, de Cehia, cu scorul de 4-0, în primul tur al Grupei Mondiale.

Este pentru a doua oară în istoria Fed Cup, când România întâlnește Canada. În 1983, Virginia Ruzici, Florența Mihai și Lucia Romanov le-au învins cu 3-0, în primul tur al Grupei Mondiale.

Celelalte meciuri din play-off-ul pentru Grupa Mondială sunt: Italia – SUA, Olanda – Australia și Polonia – Elveţia.