În ciuda înfrângerii suferite și în ultimul meci din Grupa D, în fața Rusiei, România s-a calificat în optimile de de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca.

România a bifat vineri seară a treia înfrângere consecutivă. După Spania și Norvegia a venit rândul Rusiei să învingă România.

După un început bun de meci, în care a condus cu 3-1 în minutul 4 și 9-6 în minutul 15, româncele au început ușor, ușor să cedeze teren în fața rusoaicelor care au intrat la pauză în avantaj, scor 17-16.

România a început bine și repriza a doua, marcând patru goluri la rând, astfel că în minutul 34 conducea cu 20-18. În minutul 37 România s-a desprins iar la trei goluri de Rusia, scor 22-19.

Și după o perioadă bună de joc, româncele au căzut brusc nivelul jocului și timp de 14 minute nu au marcat niciun gol, dar au încasat 6 goluri. Astfel că de la 23-21, româncele s-au văzut conduse cu 27-23.

În ultimele șase minute de joc tricolorele au mai marcat de patru ori, iar Rusia de trei ori, și astfel partida s-a încheiat 30-27 pentru rusoaice.

În optimile de finală de duminică, România va juca contra Braziliei, campioana mondială en titre, care a câștigat Grupa C.