România și Spania au terminat la egalitate, scor 0-0, partida amicală disputată duminică seara pe Cluj Arena în fața a 30,000 de spectatori.

După un debut mai timid de meci, România a avut prima ocazie notabilă în minutul 7, când Popa a șutat de la 22 metri, puțin pe lângă poartă.

Spania a avut apoi două șanse mari de gol: mai întâi Alcacer a săpat singur spre poartă (8), dar Tătărușanu a ieșit salvator, iar apoi portarul Fiorentinei a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Pique (10). Tătărușanu a fost providențial și în situație de unu la unu cu Pedro (11).

Tricolorii au prins tot mai mult curaj și, la un atac prelungit (15), Casillas a boxat șutul lui Stanciu, iar reluarea lui Popa a fost respinsă de un fundaș.

Până la pauză, campionii europeni au mai avut doar o situație demnă de menționat, un șut din afara careului al lui Nolito (19), reținut de Tătărușanu.

Echipa României a jucat cu determinare și a reușit să își creeze mai multe situații periculoase la poarta lui Casillas.

Repriza a doua a început cu o marte oportunitate pentru Spania, dar Pique l-a luat la țintă pe Tătărușanu (47).

Contră periculoasă România, în doi, Stanciu și Andone, dar ultimul a tras pe lângă poartă (56).

Meciul a mai pierdut din ritm, echipele nu au mai reușit faze periculoase de poartă, cele mai interesante fiind șutul-centrare al lui Torje (82) și șutul pe lângă al lui Morata (83).

Anghel Iordănescu a declarat, duminică seara, într-o conferință de presă, că tricolorii au făcut o partidă bună contra campioanei europene, Spania, încheiată cu scorul de 0-0, pe Cluj Arena.

”Consider că am făcut o partidă bună, în care am avut multe momente bune de joc. A fost un test extrem de util și prin prisma valorii adversarului. M-am bucurat că jucătorii mei au respectat planul tactic și au evoluat cu multă inteligență. An ajuns și la poartă printr-o tranziție pozitivă extrem de bună. Îi felicit pe băieți încă o dată și mulțumesc publicului pentru susținere. Știam că Spania are o posesie bună a mingii și o circulație bună și am încercat să jucăm o tranziție pozitivă, care să ne aducă mai repede în față porții’‘, a declarat Iordănescu.

Ultima întâlnire cu Spania a avut loc în 2006, la Cadiz. România s-a impus atunci, tot într-un joc amical, cu 1-0, datorită golului marcat de Ciprian Marica. Palmaresul contra ibericilor este echilibrat: 5 victorii, 6 egaluri și 5 eșecuri.