România, prima țară din lume care are ca ambasador o formă de inteligență artificială

România, prima țară din lume care are ca ambasador o formă de inteligență artificială
loading...

De 1 Decembrie, marca Rom Autentic împreună cu McCann Worldgroup România lansează “ROMBOT”, primul ambasador virtual al României. Rombot este un learning machine care va învăța de la noi toți ce înseamnă să fii român adevărat.

După ce va acumula îndeajuns de multe informații, acesta va putea promova imaginea creată în rândul străinilor. Oricine din afară va putea vorbi cu el și îl va putea întreba informații despre România.

Pe site-ul www.rombot.ro oricine poate intra și vorbi cu Rombotul.  Acesta va pune tot felul de întrebări despre români – ce mâncăm?, ce muzică ascultăm?, ce sporturi preferăm? – iar apoi va transforma toată informația primită în răspunsuri pentru întrebările străinilor. De exemplu, dacă majoritatea românilor îi spun Rombotului că Vatra Dornei e cel mai frumos loc din România, Rombotul va recomanda tuturor străinilor să viziteze acel loc. Dacă majoritatea românilor îi spun Rombotului că mâncarea lor preferată este mămăliga, asta va spune și el mai departe.

“Putem să îl vedem și ca pe cel mai mare experiment social din lume. Rombot e ca un copil. Un copil pe care îl cresc 19 milioane de oameni. Fiecare îl învață ce consideră el că e important, ce consideră că ne definește pe noi ca nație. Cum îl creștem, așa îl avem. O să înjurăm, atunci o să învețe să înjure. O să vorbim despre lucruri frumoase, atunci o să știe să facă recomandări frumoase. E ca o oglinda a societății noastre. Și cu bune și cu rele. Dacă ne tot plângem că nu avem o imagine corectă în străinătate, iată ocazia să ne-o facem singuri. Dar există o condiție. Putem să o facem doar împreună”, a declarant Cătălin Dobre, Chief Creative Officer, McCann Worldgroup România.

„Rom este una dintre mărcile românești care a știut întotdeauna să fie relevantă pentru timpurile în care a comunicat. De data aceasta ne-am dorit să-l facem pe ROM contemporan cu tehnologia, prin această primă formă de inteligență artificială românească, ROMBOT. Este un proiect la care ținem foarte mult, tocmai pentru că simțim că pe lângă notorietatea pe care o aduce mărcii, poate fi de un real folos pentru noi, românii. România nu  înseamnă doar Dracula, Ceaușescu, Hagi sau Nadia Comăneci. Pe lângă acestea, avem multe alte lucruri care ne reprezintă și pe care avem ocazia să le povestim lumii întregi prin Rombot”– a spus Diana Barlan, Group Brand Manager ROM.

rombot_1„Rombot este un proiect de autodefinire al românilor. Cât va fi el de cultivat , va depinde doar de noi. Este un bot, care se va hrăni cu informații de la noi, timp de un an. În decembrie 2017, îl vom privi cu mândrie, așa cum își privesc părinții copiii și vom alege pentru el destinația care să îi pună cel mai bine în valoare toată cunoașterea despre români și România. ROMBOT este norcos să aibă  19 milioane de părinți români care vor contribui la educația lui”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Director, Kandia Dulce.

 „Este probabil unul dintre cele mai ambițioase proiecte dezvoltate pentru Rom Autentic de până acum. Sunt luni de pregătire și programare în spate. Deși am păstrat user experience-ul unui chat cu care oamenii sunt familiarizați, Rombot are un algoritm de programare exact opus  – aici el află informații despre România de la români și învață din ele. De anul viitor, Rombot va începe să răspundă cu răspunsurile date de majoritatea românilor la întrebările străinilor. Ne propunem să transformăm Rombot într-un produs digital de promovare de țară, care are scopul unic de a ne promova, pe noi, românii, exact așa cum suntem. Desigur, întrebarea e, ce îl vor învăța până la urmă românii?”, a spus Ioana Filip, Executive Creative Director, MRM//McCann România.

În lunile următoare, Rombotul va vorbi cu românii și va învăța de la aceștia cât mai multe date caracteristice despre ei și despre România. Începând cu anul viitor, străinii vor putea intra pe site-ul www.rombot.ro și vor putea să-l întrebe pe Rombot orice despre România, iar el va răspunde prin răspunsurile date de toți românii.

Categorii: IT

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

 1. Adam Caius
  Adam Caius 30 noiembrie, 2016, 08:45

  TREBUIE AVUT GRIJA CA ACEST ROBOT SA NU IA DIN OBICEIURILE POLITICIENILOR ROMANI ! Sa nu uitam ca Romania este si pe primul loc in Europa la numarul de POLITICIENI CORUPTI si probabil ca si la sumele uriase furate de acestia ! BANII CARE TREBUIAU SA FIE AI ROMANILOR , ADICA AI POPORULUI ROMAN , SE AFLA IN BUZUNARELE SIN CONTURILE BANCARE ALE POLITICIENILOR ROMANI , asa ca de acolo TREBUIE RECUPERATI BANII FURATI SI PLATITE TOATE DATORIILE ROMANIEI ! Pai sa ne gandim oamnei buni ! Cine a facut aceste datorii ? Guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria din 1989 ncoace ! Cine a aprbat aceste imprumuturi ? Parlamentarii romani si altii …! Cine a furat banii ? POLITICIENII ROMANI ! Vezi mai mult : ” Țara ca o pradă. Treizeci de miniștri sau două guverne întregi de penali doar din 2000 încoace

  Autor Romania curatăAdrian Popescu
  Lista Neagră a miniștrilor și foștilor miniștri condamnați penal sau puși sub acuzare conține deja 30 de persoane doar din rândul celor numiți în funcție după anul 2000. Aceștia fie au fost condamnați penal, fie au fost trimiși în judecată, fie sunt cercetați în anchete penale aflate în desfășurare. La o adică, aceștia ar putea forma două guverne întregi și, dacă fiecare astfel de guvern de penali și-ar fi dus la capăt câte un mandat integral, de câte 4 ani, am fi putut afirma că mai mult de jumătate din anii care au trecut după 2000, România a fost guvernată de persoane cu probleme majore de integritate.

  Infracțiunile pentru care au fost deja condamnați definitiv unii dintre ei și acuzaţiile care li se aduc altora acoperă întregul spectru al corupţiei: mită, deturnare de fonduri, contracte din bani publici acordate ilegal, sisteme de fraudare a alegerilor, presiuni asupra funcţionarilor din subordine, retrocedări ilegale de terenuri şi păduri, abuz în serviciu, spălare de bani etc.

  Topul guvernelor corupte

  Guvernele Tăriceanu au avut 9 cazuri de miniştri având dosare penale, 5 dintre ei fiind deja condamnaţi definitiv (George Copos, Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu, Decebal Traian Remeş) şi 4 cercetaţi penal (Cristian David, Adriean Videanu, Varujan Vosganian, Laszlo Borbely). „Câţi parlamentari sunt condamnaţi, trimişi în judecată sau urmăriţi penal .Lista integrală a senatorilor şi deputaţilor cu „probleme”. Cum sunt repartizaţi „penalii” pe partide. Cine a apelat la demisia de onoare.
  80 de parlamentari cu probleme în justiţie……………………………http://www.romaniacurata.ro/tara-ca-o-prada-treizeci-de-ministri-sau-doua-guverne-intregi-de-penali-doar-din-2000-incoace/

  În urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012, au fost aleşi în total 588 de parlamentari (412 deputaţi şi 176 senatori). Din cei 558, nu mai puţin de 80 au intrat în coliziune cu justiţia, fiind condamnaţi definitiv, în primă instanţă, trimişi în judecată sau urmăriţi penal (nu am luat în calcul pe cei care au fost declaraţi de ÎCCJ în stare de incompatibilitate şi care şi-au pierdut mandatul). Pe „Camere” situaţia este următoarea:

  4 senatori condamnaţi definitiv
  12 deputaţi condamnaţi definitiv
  4 senatori condamnaţi în primă instanţă
  7 deputaţi condamnaţi în primă instanţă
  7 senatori trimişi în judecată
  13 deputaţi trimişi în judecată
  10 senatori urmăriţi penal
  23 de deputaţi urmăriţi penal
  „Repartizarea” pe partide

  La modul general, cei 80 de parlamentari sunt din următoarele partide: PSD – 38, PNL – 20, UNPR – 7, UDMR – 4, PC – 3, ALDE – 3, PMP – 2, Minorităţi – 2. PPDD – 1. Menţionăm că în „contul” PNL au intrat şi foştii PDL-işti veniţi prin fuziune, iar la ALDE avem un fost conservator şi doi membri din fosta grupare Tăriceanu. Din cei 7 parlamentari UNPR, 6 sunt veniţi în partidul „interesului naţional”, ei sperând să scape de dosare prin mutarea politică decisă. http://www.cotidianul.ro/cati-parlamentari-sunt-condamnati-trimisi-in-judecata-sau-urmariti-penal-264579/

  Reply this comment

Scrie un comentariu

<