De 1 Decembrie, marca Rom Autentic împreună cu McCann Worldgroup România lansează “ROMBOT”, primul ambasador virtual al României. Rombot este un learning machine care va învăța de la noi toți ce înseamnă să fii român adevărat.

După ce va acumula îndeajuns de multe informații, acesta va putea promova imaginea creată în rândul străinilor. Oricine din afară va putea vorbi cu el și îl va putea întreba informații despre România.

Pe site-ul www.rombot.ro oricine poate intra și vorbi cu Rombotul.  Acesta va pune tot felul de întrebări despre români – ce mâncăm?, ce muzică ascultăm?, ce sporturi preferăm? – iar apoi va transforma toată informația primită în răspunsuri pentru întrebările străinilor. De exemplu, dacă majoritatea românilor îi spun Rombotului că Vatra Dornei e cel mai frumos loc din România, Rombotul va recomanda tuturor străinilor să viziteze acel loc. Dacă majoritatea românilor îi spun Rombotului că mâncarea lor preferată este mămăliga, asta va spune și el mai departe.

“Putem să îl vedem și ca pe cel mai mare experiment social din lume. Rombot e ca un copil. Un copil pe care îl cresc 19 milioane de oameni. Fiecare îl învață ce consideră el că e important, ce consideră că ne definește pe noi ca nație. Cum îl creștem, așa îl avem. O să înjurăm, atunci o să învețe să înjure. O să vorbim despre lucruri frumoase, atunci o să știe să facă recomandări frumoase. E ca o oglinda a societății noastre. Și cu bune și cu rele. Dacă ne tot plângem că nu avem o imagine corectă în străinătate, iată ocazia să ne-o facem singuri. Dar există o condiție. Putem să o facem doar împreună”, a declarant Cătălin Dobre, Chief Creative Officer, McCann Worldgroup România.

„Rom este una dintre mărcile românești care a știut întotdeauna să fie relevantă pentru timpurile în care a comunicat. De data aceasta ne-am dorit să-l facem pe ROM contemporan cu tehnologia, prin această primă formă de inteligență artificială românească, ROMBOT. Este un proiect la care ținem foarte mult, tocmai pentru că simțim că pe lângă notorietatea pe care o aduce mărcii, poate fi de un real folos pentru noi, românii. România nu  înseamnă doar Dracula, Ceaușescu, Hagi sau Nadia Comăneci. Pe lângă acestea, avem multe alte lucruri care ne reprezintă și pe care avem ocazia să le povestim lumii întregi prin Rombot”– a spus Diana Barlan, Group Brand Manager ROM.

rombot_1„Rombot este un proiect de autodefinire al românilor. Cât va fi el de cultivat , va depinde doar de noi. Este un bot, care se va hrăni cu informații de la noi, timp de un an. În decembrie 2017, îl vom privi cu mândrie, așa cum își privesc părinții copiii și vom alege pentru el destinația care să îi pună cel mai bine în valoare toată cunoașterea despre români și România. ROMBOT este norcos să aibă  19 milioane de părinți români care vor contribui la educația lui”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Director, Kandia Dulce.

 „Este probabil unul dintre cele mai ambițioase proiecte dezvoltate pentru Rom Autentic de până acum. Sunt luni de pregătire și programare în spate. Deși am păstrat user experience-ul unui chat cu care oamenii sunt familiarizați, Rombot are un algoritm de programare exact opus  – aici el află informații despre România de la români și învață din ele. De anul viitor, Rombot va începe să răspundă cu răspunsurile date de majoritatea românilor la întrebările străinilor. Ne propunem să transformăm Rombot într-un produs digital de promovare de țară, care are scopul unic de a ne promova, pe noi, românii, exact așa cum suntem. Desigur, întrebarea e, ce îl vor învăța până la urmă românii?”, a spus Ioana Filip, Executive Creative Director, MRM//McCann România.

În lunile următoare, Rombotul va vorbi cu românii și va învăța de la aceștia cât mai multe date caracteristice despre ei și despre România. Începând cu anul viitor, străinii vor putea intra pe site-ul www.rombot.ro și vor putea să-l întrebe pe Rombot orice despre România, iar el va răspunde prin răspunsurile date de toți românii.