România debutează sâmbătă la Mondialul de Minifotbal din SUA, în partida cu India. Tricolorii, de cinci ori consecutiv campioni europeni, pornesc ca principali favoriți la câștigarea trofeului mondial.

După ce au fost încoronați de cinci ori consecutiv, regi ai minifotbalului în Europa, tricolorii au plecat pe tărâm american cu visul de a deveni campioni mondiali.

Antrenorul naționalei de minifotbal, Tiberiu Lajos a anunțat un lot de 15 jucători pentru prima ediție a Cupei Mondiale.

Lotul României este format din portarii Cristian Popa și Bogdan Rădulescu și jucătorii de câmp Nicolae Dan Costândana, Gabriel Tănase, Ioan Mircea Popa, Radu Burciu, Alin Cosmin Iacob, George Adrian Călugăreanu, Miroslav Cosmin Nicolin, Iulian Apostol, Toma Vincene, Emilian Chivu, Răzvan Dumitru Radu, Gabriel Cosmin Crăciun, Ciprian Ursu.

Partida cu India va avea loc la Allen în Texas, de la ora locală 19,00 (duminică, 02,00, în România).

În al doilea meci, tricolorii vor înfrunta Mexicul, duminică, la Wichita (Kansas), de la ora locală 16,00 (23,00, la București), iar ultimul meci din grupă este programat luni, tot la Wichita, de la ora locală 19,30 (marți, 02,30 în România), contra Germaniei.

România face parte din Grupa Ba Mondialului din SUA, alături de India, Mexic și Germania.

SUA este repartizată în Grupa A alături de Cehia, El Salvador și Kazahstan. Grupa C  este formată din Canada, Serbia, Brazilia și Rusia.

În data de 26 martie sunt programate sferturile de finală, la Tulsa, Allen și Wichita, iar semifinalele și finalele vor avea loc la Chicago, pe 28 și 29 martie.

România a câștigat pe 30 noiembrie 2014, al cincilea său titlu european consecutiv la minifotbal, după ce a învins Slovenia cu scorul de 1-0, în finala de la Herceg Novi din Muntenegru.

România a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European: Slovacia (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012), Grecia (2013) și Muntenegru (2014).

Prima ediție a Campionatului Mondial de Minifotbal este găzduită de Statele Unite, în perioada 21-29 martie.

tari participante mondial minifotbal