Congresmanul Michael Turner a susţinut un discurs omagial în Congresul Statelor Unite ale Americii, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii salută declarația dedicată Zilei Naţionale a României, susţinută, la 3 decembrie 2019, în faţa Congresului SUA, de către congresmanul republican Michael Turner, co-preşedinte al Grupului de prietenie pentru România din legislativul american, co-președinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din cadrul Comisiei pentru forţele armate a Camerei Reprezentanţilor.

Declarația subliniază faptul că România, în calitate de țară membră a NATO, sprijină misiunile Alianței în teatrele de operații, a alocat 2 la sută din PIB pentru apărare, este lider în asigurarea securității cibernetice pentru partenerii săi și lucrează îndeaproape cu Statele Unite pentru implementarea în siguranță a celei de a cincea generații a tehnologiei de comunicații wireless.

Documentul scoate în evidență faptul că ambele țări “împărtășesc o lungă și adâncă prietenie, un parteneriat construit pe legături istorice și un angajament comun pentru asigurarea securității și prosperității cetățenilor”.

De asemenea, congresmanul Michael Turner menționează faptul că acest an este unul special pentru România, în luna decembrie țara noastră sărbătorind, alături de ziua de 1 Decembrie – “zi reprezentativă pentru suveranitatea țării” – trecerea a 30 de ani de la Revoluția Română din 1989. “În ultimii 30 de ani, România a devenit un bastion al democrației în Europa de Est și un solid aliat al SUA în regiune. România este un exemplu de angajament constant pentru securitatea transatlantică”, se mai arată în declarație.

„Salut declarația congresmenului Michael Turner, un vechi prieten al României. Reprezintă o dovadă de respect pentru țara noastră și un semnal important de sprijin pentru dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite”, a declarat cu această ocazie ambasadorul George Cristian Maior.

Ambasadorul George Cristian Maior a arătat că declarația evocă relațiile bilaterale strânse, scoțând în evidență trecerea a aproape 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și SUA.