Înalta Curte de Justiție din Serbia a respins vineri, cererea Ministerului Justiţiei din România, cu privire la extrădarea lui Sebastian Ghiță!

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță nu va fi extrădat în România. Judecătorii de la Belgrad au considerat că Sebastian Ghiţă nu poate fi extrădat în ţară pentru a fi reţinut şi arestat în dosarele în care este judecat.

Sebastian Ghiţă a fost depistat de autorităţi la Belgrad pe 13 aprilie 2017. Pe numele fostului deputat au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.

Fostul deputat avea asupra sa permis de conducere şi buletin de Slovenia. În 14 aprilie, o instanţă din Serbia a dispus arestarea acestuia, pe o perioadă de 18 zile, în vederea extrădării.

Însă pe 26 mai 2017, judecătorii de la Belgrad l-au plasat sub control judiciar contra unei cauţiuni de 200,000 de euro.

Sebastian Ghiţă ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI.

Fostul deputat va primi şi azil politc în Serbia, ceea ce înseamnă că judecătorii ai-au dat dreptate cu privire la faptul că în România este eprsecutat politic şi că nu are parte de un proces echitabil.