România a obținut in extremis un scor egal cu Finlanda în preliminariile Euro 2016, joi seară, în partida disputată pe Național Arena în prezența a 50.000 de spectatori.

Finlandezii au fost cât pe ce să dea lovitura pe Național Arena și să lase românii să vadă la tv și Euro 2016.

Tricolorii ”antrenați” de Tata Puiu care pupă de zor icoanele au jucat catastrofal în partida cu Finlanda. Au ratat din toate pozițiile, iar finlandezii au marcat pe neașteptate în minutul 67 prin Joel Pohjanpalo.

A fost picătura care a umplut paharul. Spectatorii au început să huiduie copios și să ceară demisia lui Anghel Iordănescu.

25 de minute au alergat românii după egalul care-i mai putea ține în cursa de calificare la Euro 2016. Minunea s-a produs în ultimul minut de joc, când Ovidiu Hoban a reușit să marcheze golul egalizator.

Drept urmare, România mai păstrează șanse la calificare de pe locul doi în Grupa F, dar doar dacă duminică se impune în partida cu Insulele Feroe.

Irlanda de Nord a învins Grecia cu scorul de 3-1 și a obținut calificarea la EURO 2016, joi seara, pe Windsor Park din Belfast.

La Campionatul European se califică direct primele două clasate din fiecare grupă împreună cu echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj. Celelalte opt ocupante ale locurilor 3 vor disputa un play-off în dublă manșă.