Echipa de Fed Cup a României va întâlni reprezentativa Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale din Fed Cup. Întâlnirea va avea loc pe teren propriu, în zilele de 6 și 7 februarie 2016.

Tricolorele dau piept cu jucătoarele din Cehia, în primul tur al Fed Cup. Cehia a câștigat de opt ori această competiție și se anunță mare favorită și în 2015.

”În Grupa Mondială sunt cele mai bune opt echipe din lume, nivelul fiind unul foarte ridicat. Adversara noastră este o echipă cu experiență, campioană en-titre și finalistă a actualei ediții de Fed Cup. Faptul că aflăm deja cu cine jucăm, cu mai bine de jumătate de an înainte, ne dă posibilitatea să ne organizăm și să facem o strategie avantajoasă nouă. Cu atât mai mult cu cât vom juca acasă. Cel mai important lucru pentru noi este că am reușit până acum aceste victorii prin jucătoarele noastre, care s-au depășit și au jucat cu suflet și determinare, comportându-se ca o adevărată echipă. Aceasta a făcut diferența în momentele cruciale, chiar și cu echipe mai bine cotate ca noi. De aceea, ne vom păstra același spirit, aceeași ambiție și ne vom pregăti pentru a înfrunta una dintre cele mai tari echipe. Nu va fi ușor, dar ne vom mobiliza ca de fiecare dată și vom crea momente magice pe teren și pentru România”, a declarat Alina Cercel Tecșor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României.

România va juca acasă contra Cehiei, însă pentru moment nu a fost ales nici orașul și nici suprafața de joc.

”Întâlnim principala favorită a competiției, Cehia, deținătoare a opt trofee de Fed Cup, ultimul câștigat anul trecut și posibil să și-l însușească și anul acesta. Ne așteaptă un meci greu, însă cred în fetele noastre și în deciziile căpitanului nejucător, care ne-au adus până aici, în Grupa Mondială, după mai bine de două decenii. Împreună cu ele vom stabili orașul și suprafața pe care se va juca. Ne bucurăm că jucăm acasă, în fața românilor, care ne-au ajutat de fiecare dată în momentele-cheie ale întâlnirilor”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Echipa României de Fed Cup s-a calificat, în această primăvară, în Grupa Mondială, după 22 de ani, după victoria din Canada, când Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Irina Begu și Raluca Olaru au învins echipa Eugeniei Bouchard, scor general 3-2.