Româna a fost învinsă sâmbătă, la Krasnodar, de Rusia, în a treia etapă a Campionatului European de rugby, fosta Cupă Europeană a Națiunilor.

“Stejarii” au început greoi partida, fiind dominat de jucătorii ruşi care au atacat continuu. Astfel că românii au greșit și au fot penalizați, iar rușii au deschis scorul în minutul 14 printr-o penalitate transformată de Gaisin, 3-0.

Câteva minute mai târziu, Csaba Gal recuperează mingea de la ruși şi  trimite un balon lung, de urmărire, pentru Adrian Apostol.

Jucătorul Farului nu a ajuns însă la balon, dar arbitrul a dictat o grămadă la 5 metri de buturile adverse cu introducerea “stejarilor”.

A fost acţiunea care a şi adus primul eseu al partidei, în minutul 21. prin Valentin Calafeteanu, care un minut mai târziu, România conducea deja cu 7-3.

“Stejarii” şi-au consolidat avantajul cu câteva secunde înainte de intrarea la vestiare, când Calafeteanu a mai transformat o penalitate: 10-3.

Deși au condus cu 10-3 la pauză, stejarii, au fost învinși de ruși, după ce au rămas în 14 jucători, ca urmare a eliminării lui Dorin Manole.

Cu un om în plus pe teren, rușii au revenit în joc, au egalat şi au preluat conducerea, adjudecându-şi victoria cu 16-13.

Rusia reuşeşte astfel o victorie importantă în faţa României pe care nu a mai învins-o din 2009.

Este prima înfrângere a “stejarilor”  în acest an, după cele două victorii obţinute în partidele cu Portugalia şi Spania.

România va întâlni Germania, în deplasare pe 14 martie.