România, învinsă de Rusia la Campionatul European de Rugby

Româna a fost învinsă sâmbătă, la Krasnodar, de Rusia, în a treia etapă a Campionatului European de rugby, fosta Cupă Europeană a Națiunilor.

„Stejarii” au început greoi partida, fiind dominat de jucătorii ruşi care au atacat continuu. Astfel că românii au greșit și au fot penalizați, iar rușii au deschis scorul în minutul 14 printr-o penalitate transformată de Gaisin, 3-0.

Câteva minute mai târziu, Csaba Gal recuperează mingea de la ruși şi  trimite un balon lung, de urmărire, pentru Adrian Apostol.

Jucătorul Farului nu a ajuns însă la balon, dar arbitrul a dictat o grămadă la 5 metri de buturile adverse cu introducerea „stejarilor”.

A fost acţiunea care a şi adus primul eseu al partidei, în minutul 21. prin Valentin Calafeteanu, care un minut mai târziu, România conducea deja cu 7-3.

„Stejarii” şi-au consolidat avantajul cu câteva secunde înainte de intrarea la vestiare, când Calafeteanu a mai transformat o penalitate: 10-3.

Deși au condus cu 10-3 la pauză, stejarii, au fost învinși de ruși, după ce au rămas în 14 jucători, ca urmare a eliminării lui Dorin Manole.

Cu un om în plus pe teren, rușii au revenit în joc, au egalat şi au preluat conducerea, adjudecându-şi victoria cu 16-13.

Rusia reuşeşte astfel o victorie importantă în faţa României pe care nu a mai învins-o din 2009.

Este prima înfrângere a „stejarilor”  în acest an, după cele două victorii obţinute în partidele cu Portugalia şi Spania.

România va întâlni Germania, în deplasare pe 14 martie.

Vrei sa fii la curent cu noile stiri? Da-ne un like!