Echipa națională de rugby a României a fost învinsă sâmbătă, de Georgia cu scorul de 15-6, sâmbătă, pe Stadionul Național Arcul de Triumf din București, cadrul Rugby Europe Championship.

România a încheiat sezonul 2015 în cadrul Campionatului European de Rugby, cu o înfrângere pe teren propriu în fața Georgiei.

Stejarii au bifat astfel a doua înfrângere consecutivă în competiția europeană, după cea de la Krasnodar, din 28 februarie, cu Rusia.

Victoria de la București, îia sigură Georgiei atât primul loc în Rugby Europe Championship, cu 21 de puncte, dar își adjudecă încă odată Cupa ”Antim Ivireanul”, pusă în joc la fiecare joc dintre cele două echipe.

România nu a câștigat niciuna din ultimele sale șase confruntări cu Georgia, obținând doar un egal, în 2013, pe teren propriu (9-9). ”Stejarii” s-au impus ultima oară în fața formației gruzine pe 13 martie 2010, la București, cu 22-10.

În tribună au fost și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele Rugby Europe, Octavian Morariu (fost președinte al FRR și al COSR), președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache.

Tot sâmbătă, Rusia a învins Portugalia cu scorul de 21-8.

Clasamentul Rugby Europe Championship 2015 arată în felul următor: Georgia cu 21 puncte, urmată de România, 15 p, Rusia, 13 p, Spania, 9 p (5 j), Portugalia, 5 p, Germania, 1 p (4 j).