România a ratat şansa de a se califica la Finala Fed Cup de la Budapesta. Tricolorele au peirdut în mod dramatic, partida cu Rusia, disputată la Cluj Napoca.

3-2 a fost scorul general dintre Rusia şi România, la capătul a două zile de joc, cu cinci meciul, patru de simplu şi unul de dublu.

Experienţa şi-a spus cuvântul. Rusoaicele au fost mai tari şi au învins.

Cristian și Ruse nu au putut s-o califice pe România în Fed Cup Finals. Acestea au cedat în meciul decisiv în fața dublului format din Anna Kalinskaia și Anna Blinkova, scor 3-6, 2-6.

La turneul final de la Budapesta sunt calificate direct Franţa, Australia, finalistele de anul trecut, Cehia, beneficiară a unui wild card, şi Ungaria, ţara gazdă.

De preliminarii au trecut până acum, alături de Rusia, echipele Spaniei, Germaniei, Belgiei şi Elveţiei.

Sunt în desfăşurare confruntările SUA – Letonia, Olanda – Belarus şi Slovacia – Marea Britanie.

Federaţia Internaţională de Tenis a decis anul trecut schimbarea formatului Fed Cup, în 2020 trecându-se la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

Uirmare a acestei înfrângeri, România va jua în luna aprilie, un playoff pentru a stabili dacă la anul va juca din nou în calificările pentru turneul final sau va retrograda în Grupa I a Fed Cup.

Rezultate obţinute de România în partida cu Rusia:

  • Meciul 1 – Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
  • Meciul 2 – Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1
  • Meciul 3 – Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
  • Meciul 4 – Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3
  • Meciul 5 – Jaqueline Cristian/Gabriela Ruse – Anna Kalinskaia/Anna Blinkova 3-6, 2-6