România a învins sâmbătă seară, Ungaria, la Budapesta la capătul unui meci dramatic şi plin de greşeli de arbitraj la adresa tricolorilor. Comentatorii TVR au fost exasperaţi de arbitraj.

Tricolorii au fost văduviţi de un penalty în minutul 50. România a executat scurt un corner din partea dreaptă, Olaru l-a angajat în careu pe Andrei Ciobanu, mijlocașul Viitorului a preluat pe poziție viitoare și a fost faultat evident de Laszlo Deutsch, fundașul stânga maghiar, care l-a împiedicat să continue acțiunea.

După ce s-a consulat și cu asistentul de pe acea parte, arbitrul Lawrence Visser a dictat repunere din colțul careului mic pentru Ungaria. Decizie greșită.

6 minute mai târziu, Ungaria a reușit să deschidă scorul, însă tot după o gafă a „centralului” din Belgia. Denis Haruț a fost împins în jumătatea proprie de către Tamas Kiss, însă jocul a continuat, iar contraatacul maghiar s-a finalizat cu golul semnat de Andras Csonka.

Comentatorul TVR, Marian Olaianos, exasperat de arbitraj, a izbucnit la adresa arbitrajului: „E o mizerie! Ca pe vremea Cooperativei!”.

UEFA a hotărât că sistemul de arbitraj video (VAR) nu va fi folosit la Campionatul European de tineret. Deși în urmă cu doi ani, la Campionatul European din 2019, a fost utilizat sistemul de arbitraj video.