România este cotată ca favorită la câştigarea concursului Eurovision 2020, cu piesa „Alcohol You” interpretată de Roxen. 

Piesa interpretată de ROxen pare să fie pe placul europenilor.După doi ani de eşec, prin necalificarea în finala Eurovision Song Contest, România porneşte ca favorită la câştigarea Eurovision 2020 ce se va desfăşura la Roterdam, Olanda, pe 16 mai 2020.

Viceoclipul cu prestaţia live a lui Roxen din cadrul Selecţiei Naţionale Eurovision 2020, găzduită de Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău, a adunat pe canalul oficial al TVR de pe platforma YouTube, peste 830.000 de vizualizări în doar şapte zile.

Casele de pariuri cotează România chiar şi cu prima şansă la câştigarea Eurovision 2020. Roxen se duelează cu reprezentatul Lituaniei şi cu cei din Islanda.

Un lucru este cert, de astă dată, România se califică fără emoţii în finala Eurovision 2020 din 16 mai de la Rotterdam.

Câştigarea Eurovision 2020 de către România ar fi o performanţă uriaşă pentru ţara noastră dar şi pentru muzica românească.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa „Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina.

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia, Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia.

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă).