România a jucat catastrofal în partida cu Albania și a fost eliminată în mod rușinos de la Euro 2016. Albanezii au jucat cu sufletul și s-au impus cu 1-0 în fața tricolorilor, pentru prima dată în istorie.

România s-a făcut de râs duminică seară în partida cu Albania. Tricolorii au reușit să bifeze prima înfrângere în fața Albaniei, iar albanezii au bifat prima victorie la Euro.

Tricolorii au terminat în genunchi Campionatul European din Franța. După un meci fantastic făcut cu Franța și pierdut la limită, și după egalul cu Elveția, România a dat cu bâta în baltă în partida cu Albania.

Presiunea meciului și-a spus cuvântul. Dacă învingeau Albania, aveau șanse la calificarea în optimi. Albanezii au deschis scorul în minutul 43  prin Armando Sadiku, după o eroare comisă de Vlad Chiricheș și Ciprian Tătărușanu.

Tricolorii au continuat să joace haotic și extrem de slab și în repriza a doua și degeaba au alergat măcar după egalare, căci încercările lor au fost anulate de jocul extrem de legat al albanezilor.

După 90 de minute de joc, România a bifat o înfrâgere usturătoare din partea Albaniei, 1-0, pe Stade de Lyon, în ultimul meci din Grupa A de la EURO 2016.

Este cea mai mare rușine suferită de România la un turneu final, în fața unei țări fără tradiție în fotbal și fără să aibă o echipă redutabilă.

În cealaltă partidă din Grupa A, Franța a încheiat la egalitate partida cu Elveția, scor 0-0, și astfel cele două echipe merg în optimi de finală.