România joacă din nou semifinale la Mondiale după o pauză de zece ani. Tricolorele au învins Danemarca cu 31-30 în sferturi de finală, cu un gol marcat în ultima secundă de joc.

România a reușit să se califice în semifinalele Mondialului de handbal după o pauză de zece ani. Tricolorele au jucat cel mai dramatic meci de la Mondiale.

După o primă repriză în care au condus în permanență și încheiată cu 13-10, tricolorele au avut parte de o repriză secundă de infarct.

Au fost egalate în primele trei minute ale reprizei, scor 13-13, apoi au reușit să refacă diferența de trei goluri. Din nou danezele au egalat scorul la 19-19.

În minutul 54 danezele au reușit din nou egalarea scorului, 24-24. La acest scor, Paula Ungureanu a avut o intervenție magnifică împiedicând danezele să marcheze.

Româncele au plecat apoi în atac și Neagu a marcat și a readus România din nou la conducere, 25-24.

Din nou, danezele au egalat la 25-25 în minutul 57. În minutul 59 danezele au primit lovitură de la 7 metri. Prima a apărat-o Ungureanu, dar arbitrele au decis o nouă aruncare de la șapte metri. De astă dată au marcat danezele și din nou au egalat scorul 27-27.

În ultima secundă de joc, Aurelia Brădeanu a scos 7 metri, dar Neagu a ratat aruncarea și partida s-a dus în prelungiri.

Danezele au reușit să preia pentru prima dată conducerea, 28-27, dar româncele au egalat. În ultima secundă de joc, 69,59, Ada Nechita a marcat golul calificării în semifinale.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a partidei reușind să marcheze 15 din cele 31 de goluri ale României.

În semifinale, România va juca cu Norvegia. Tricolorele au acum șansa revanșei după înfrângerea din Grupe.

A doua semifinală se va juca între Polonia și Olanda. Polonia a eliminat Rusia iar Olanda pe Franța.