România s-a calificat duminică în play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce a învins Spania cu 3-2, la Galați. Monica Niculescu și Irina Begu au adus punctul câștigător în partida de dublu.

După mai bine de două ore de joc tensionat și pe muchie de cuțit, Irina Begu și Monica Niculescu s-au impus în trei seturi, în fața ibericelor, Gabrine Muguruza și Anabel Medina Garrigues, scor 5-7, 6-3, 6-2.

După ce a învins-o la simplu pe Espinosa, Irina Begu a înlocuit-o pe Alexandra Dulgheru la dublu și a intrat în meci alături de Monica Niculescu.

Și ibericele au făcut o schimbare în echipa de dublu feminin. Gabrine Muguruza a înlocuit-o pe Lara Arruabarrena, și a făcut pereche cu Anabel Medina Garrigues.

După ce și-a pierdut de două ori serviciul în primul set, și de două ori în al doilea set, Monica Niculescu și-a spălat păcatele în setul trei unde și-a făcut de două ori serviciul, în momente cheie ale partidei.

Niculescu a fost cea care a servit pentru câștigarea meciului. Românca și-a ținut nervii tari și a închis setul trei cu 6-2.

Astfel că România se impune cu 3-2 în fața Spaniei, și accede în barajul de calificare în Grupa Mondială.

Rezultate România – Spania Fed Cup:

Sâmbătă 7 februarie 2015

Simona Halep – Silvia Soler Espinosa – 6-2, 6-1

Irina Begu – Gabrine Muguruza – 3-6, 2-6

Duminică 8 februarie 2015

Simona Halep – Gabrine Muguruza 4-6, 3-6

Irina Begu –  Silvia Soler Espinosa – 6-2, 6-4

Irina Begu/Monica Niculescu – Gabrine Muguruza/Anabel Medina Garrigues – 5-7, 6-3, 6-2.