Cea de-a șasea zi de proteste consecutive a adus în Piața Victoriei cel mai mare număr de manifestanți de la Revoluție. Se estimează că duminică seară, peste 200,000 de persoane au luat parte la mitingul anti Guvernul Grindeanu.  În paralel, un miting pro Guvern și anti Iohannis s-a desfășurat duminică în fața Palatului Cotroceni, unde au luat parte circa 3000 de persoane.

Iohannis și Dragnea au reușit să împartă românii în două tabere. Societatea românească este în pas de scindare din cauza Ordonanței 13 care modificase codurile penale și de procedură penală.

deși duminică, Guvernul Grindeanu a abrogat ordonața 13, peste 200,000 de români s-au adunat în Piața Victoriei pentru a-i cere demisia.

 ”Abrogați și plecați!”, „Până şi scepticii cred că se poate”, „Dragnea, ia-ţi bocceluţa în spate!”, „Nu vrem hoţi în ţară!”, „The more laws, the less justice – Cicero”, „Nu mai vreau să plec. Plecaţi voi!”, „Pe noi ne manipulează conştiinţa”, „Fără violenţă. OUG 13 ciorbă de bullshit #rezist”, „Demisia Guvernului”, „Roiu’!”

Manifestanții nu se mai mulțumesc cu faptul că ordonanța a fost abrogată, acum vor ca întreg Guvernul să demisioneze și să se facă alegeri anticipate.

La Palatul Cotroceni, un alt miting spontan organizat din doar circa 3000 de persoane au scandat pro Guvern și anti Președinte.

Manifestanții au cerut ca Iohannis să își dea demisia, întrucât ei consideră că se face vinovat de protestele masive din țară.

”Demisia, demisia!”, ”Trădător de țară, ieși afară”, scandau manifestanții adunați în fața Palatului Cotroceni.

Foto: Dan Mihai Bălănescu