România a învins luni seară, Germania cu 7-2 și s-a calificat pentru prima dată în istorie, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de MiniFotbal din Statele Unite ale Americii.

România a învins luni seară, Germania în Hartman Arena din Wichita în Kansas, cu 7-2, în sala unde a pierdut partida din Grupa B, în fața Mexicului, cu 3-7.

Astfel că cele două victorii, cu India scor 21-0 și Germania 7-2, le asigură tricolorilor calificarea în sferturile de finală, unde merge și Mexic cu maxim de puncte.

Luni seară, naționala statului Mexic s-a impus cu 33-0 în fața Indiei, după ce a învins și Germania cu 9-1.

Sferturile de finală sunt programate în data de 26 martie, la Tulsa, Allen și Wichita, iar semifinalele și finalele vor avea loc la Chicago, pe 28 și 29 martie.

Azi se joacă ultimele meciuri din grupele A și C, care vor stabili sfertfinalistele primei ediții ale Campionatului Mondial de MiniFotbal. Mari șanse de calificare în sferturi le au SUA, Brazilia, Canada și Serbia.

România a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European de Minifotbal: Slovacia (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012), Grecia (2013) și Muntenegeru (2014).

Clasament final Grupa B:

1. Mexic

2. România

3. Germania

4. India