România, calificare la masa verde în semifinalele Mondialului de MiniFotbal

România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Minifotbal din SUA, întrucât adversara sa, Canada nu a ajuns în timp util la meci.

Calificare incredibilă a tricolorilor în semifinalele primei ediții a Mondialului de Minifotbal.

România s-a calificat în semifinalele Mondialului de Minifotbal, fără să fi jucat în sferturi de finală. Canada, adversara României din sferturi nu s-a prezentat la meci, întrucât nu a reușit să parcurgă distanța de 1800 de kilometri, dintre  Flint, Michigan și Tulsa, Oklahoma.

România se califică în semifinalele Cupei Mondiale după 3-0 la masa verde cu echipa Canadei! “Arțarii” nu s-au prezentat la meci după ce nu au reușit să parcurgă cei 1.800 de kilometri în timp util”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Minifotbal.

Canada se calificase în faza sferturilor de finală de pe locul secund al Grupei C, unde a învins Serbia cu 10-6, a cedat în faţa Braziliei cu 4-7 şi a remizat cu Rusia, 6-6.

România a terminat pe locul doi în Grupa B, după ce a învins India cu 21-0, a pierdut cu Mexic, scor 3-7, și apoi a învins Germania cu 7-2.

Celelalte trei jocuri din faza sferturilor de finală sunt Brazilia – Cehia, Mexic – El Salvador şi SUA – Germania.

În semifinale, România va juca fie cu SUA fie cu Germania.

Tiberiu Lajos, selecționerul echipei naționale de minifotbal, a plecat în SUA cu lotul format din portarii Cristian Popa și Bogdan Rădulescu și jucătorii de câmp Nicolae Dan Costândana, Gabriel Tănase, Ioan Mircea Popa, Radu Burciu, Alin Cosmin Iacob, George Adrian Călugăreanu, Miroslav Cosmin Nicolin, Iulian Apostol, Toma Vincene, Emilian Chivu, Răzvan Dumitru Radu, Gabriel Cosmin Crăciun, Ciprian Ursu.

Organizarea primei ediții a Campionatului Mondial de Minifotbal lasă mult de dorit. Organizatorii americani au răspândit competiția în foarte multe state, astfel că echipele de miniofotbal, au fost nevoite să parcurgă sute și mii de kilometri de la o sală la alta, ca să poată juca.

România a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European de Minifotbal: Slovacia (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012), Grecia (2013) și Muntenegeru (2014).