Tricolorele au obţinut vineri, o calificare dramatică în Gurpele Principale ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Japonia. România s-a calificat în ultima secundă, după un meci dramatic contra Ungariei care s-a încheiat cu 28-27.

România a revenit miraculos în meciul cu Ungaria, după ce în prima repriză scorul era şi de 7 goluri diferenţă, la pauză 16-10 pentru jucătoarele maghiare.

Căpitanul naţionalei, Cristina Neagu a adus calificarea în ultima secundă, după ce a transformat o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița.

România va merge fără niciun punct în grupa principală, unde va juca cu Rusia, Suedia şi Japonia.

România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).

România va juca primul meci din Main Round, duminică, de la ora 11:00, împotriva câştigătoarei grupei D, Rusia sau Suedia (în funcţie de rezultatul partidei dintre cele două formaţii, care are loc la această oră).

Va urma partida cu a doua clasată din grupa D (învinsa dintre Rusia şi Suedia), marţi, 10 decembrie, de la ora 8:00, şi duelul cu Japonia, programat miercuri, 11 decembrie, tot de la ora 8:00.

Semifinalele vor avea loc vineri, 13 decembrie, iar finala duminică, 15 decembrie 2019.