România a reușit o calificare dramatică la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din decembrie 2015. După victoria superbă din Serbia, tricolorele au luat bătaie pe teren propriu, în Sala Sporturilor din Cluj Napoca.

România a fost la un pas de a rata calificarea la Mondialul de Handbal din Danemarca. După o victorie de senzație cu 32-26,  în Sala Sporturilor din Kraljevo, din Serbia, România a fost învinsă sâmbătă, la Cluj, cu 28-24.

După o primă repriză modestă în care tricolorele au jucat haotic, dar au reușit să intre la pauză cu un avantaj de un gol, în a doua repriză, efectiv, româncele s-au chinuit să se țină de sârboaice.

În minutul 20, Serbia luase un avans de cinci goluri, scor 24-19 și finalul de meci se anunța cu scântei. În timp ce Serbia marca cu ușurință, româncele bifau ratări pe bandă rulantă și suspendări consecutive de câte două minute.

Din cele șase aruncări de la șapte metri, româncele au ratat patru. Cristina Neagu, deși a ratat două aruncări de la șapte metri, bifând una singură, a reușit să marcheze 7 goluri în partida retur cu Serbia.

Chiar dacă au pierdut manșa retur a barajului de calificare la Mondiale, România merge la turneul final din luna decembrie din Danemarca.

Este cea de-a 22-a calificare consecutivă a României la Campionatul Mondial, țara noastră fiind singura din lume care reușește să se califice la toate edițiile competiției supreme din handbalul feminin.