România calcă pe urmele Italiei. Situaţie alarmantă după o lună de pandemie în ţară

Specialiştii în epidemiologie şi virusologie susţin că România calcă pe urmele Italiei, în privinţa infecţiei cu noul coronavirus, iar statisticile dau fiori reci autorităţilor române.

România are cifre aproape identice cu Italia, după o lună de la depistarea primului caz de coronavirus din ţară.

După o lună de la confirmarea primului caz în Italia, erau doar 888 persoane infectate în această ţară şi doar 21 de morţi, după ce au fost efectuate 15,700 de teste.

România, la o lună de la depistarea primul caz, are 1029 infectaţi de coronavirus, 18 morţi şi 15.998 teste efectuate.

Însă situaţia din Italia a luat-o razna în ultimele 14 zile, astfel că în prezent sunt depistate circa 75,000 de persoane cu covid 19 iar 7500 de italieni au decedat.

Ţinând cont de aceste cifre, specialiştii în epidemiologie susţin că România poate ajunge în situaţia Italiei în următoarele două săpămâni, iar bilanţul deceselor poate fi şi mai mare, ţinând cont de faptul că sistemul medical românesc nu se află la nivelul de dezvoltare din Italia.

Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, transmite că în acest moment la nivel național, în România, sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19.