E oficial, România vede Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, la televizor din postura de spectator. Naționala de fotbal a României a fost învinsă sâmbătă, de Polonia cu scorul de 3-1, pe Stadionul Narodowy din Varșovia, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

Polonia a învins clar România și a făcut un pas mare către turneul final din Rusia, în timp ce tricolorii sunt out și din cursa pentru locul doi, fiind la zece puncte în urma liderului.

Polonia a câștigat fără emoții, impresionând mai ales prin pragmatismul său, marcând de trei ori prin arma letală Robert Lewandowski (29 — penalty, 57, 62 — penalty), după două lovituri de pedeapsă făcute cadou de fundașii noștri și o lovitură de cap dintre doi apărători români.

Bogdan Stancu (77) a marcat cu șansă, șut deviat, singurul gol al României în ultimele cinci partide (patru oficiale).

Polonia a dominat prima jumătate de oră, a avut o posesie covârșitoare, dar nu și-a creat ocazii de gol. Gazdele au primit penalty în min. 28, după un fault fără sens comis de Cristian Săpunaru asupra lui Lewandowski, care a transformat fără emoții (29).

Răzvan Marin a fost primul tricolor care a amenințat poarta poloneză, dar șutul său de la distanță (32) s-a dus peste țintă.

Finalul primei reprize a fost mai bun pentru România, dar fundașul stânga Latovlevici (41) a tras din careu cu dreptul, pe lângă poartă, iar Stancu (45) a expediat un șut de la 25 m, pe lângă poartă.

România a avut o oportunitate bună în debutul reprizei secunde, dar Latovlevici (49) a tras în zid.

Lewandowski a majorat avantajul Poloniei (57), cu capul, dintre Chiricheș și Săpunaru, la cornerul executat de Zielinski. Lewandowski a reușit tripla în min. 62, tot din penalty, după ce Toșca a greșit în propriul careu, iar apoi l-a faultat pe Zielinski.

Ultimul sfert de oră a aparținut echipei României, care și-a creat câteva oportunități bune, reușind să și marcheze o dată.

Stanciu a tras din careu (76), dar Szczesny a reținut, iar un minut mai târziu Bogdan Stancu l-a învins pe portarul polonez cu șut din afara careului, deviat de Michal Pazdan.

România rămâne pe locul 4 în clasament. Următorul joc în preliminarii va avea loc pe 1 septembrie, acasă, cu Armenia.