CSM București și HCM Baia Mare s-au calificat vineri și sâmbătă, în Grupele Principale ale Ligii Campionilor la Handbal Feminin.

Atât Campioana cât și Vicecampioana României la handbal feminin, își continuă parcursul în elita handbalului european.

HCM Baia Mare, a acces în faza a doua a grupelor Ligii Campi0nilor, după ce s-a impus fără emoţii pe teren propriu în faţa slovenelor de la RK Krim Mercator Ljubljana, scor 35 – 28 (16-14).

În runda inaugurală, HCM se impusese în Slovecia, scor 33 – 27, cu Krim Ljubljana, apoi  a fost învinsă, în sala Lascăr Pană, de Larvik HK, scor 31 – 29, în etapa a treia, vicecampioanele României au pierdut, pe teren propriu, în fața celor de la Rostov-Don cu 22 – 20, iar în runda anterioară au fost învinse în Rusia de Rostov-Don, scor 27 – 26.

Clasament: Rostov-Don – 10 puncte, Larvik – 6 puncte, HCM Baia Mare – 4 puncte, Krim Ljubliana – 0 puncte.

În ultimul meci din grupă, HCM Baia Mare va evolua în deplasare, cu Larvik HK.

Vineri, CSM București a reușit a treia victorie în grupa D a Ligii Campionilor, și a doua în deplasare, scor 30 – 27 (15-13), în Polonia, cu MKS Lublin, ”lanterna roșie” a grupei.

În prima etapă, CSM le învinsese la București pe polonezele de la MKS Lublin cu 33 – 21, după care s-a impus în Suedia, cu IK Savehof, scor 28 – 17, în etapa a treia a fost învinsă în Capitală de campioana en-titre a Europei, Buducnost, scor 22 – 28, însă apoi a reușit un rezultat-surpriză la Podgorica, 23 – 23.

Primele trei clasate din cele patru grupe vor accede în grupele principale, păstrînd punctajul cu echipele calificate. Echipele din grupele A şi B vor forma prima grupă, iar cele din C şi D a doua grupă. La finalul grupelor principale, primele patru clasate acced în sferturile de finală. Învingătoarele se vor califica în Final Four.