România a reușit un amical de senzație în Italia, reușind să încheie la egalitate partida cu cvatrupla campioană mondială la fotbal.

Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a început mai bine meciul și Torje a avut prima ocazie a întâlnirii (5), șutul său la colțul lung fiind respins în corner de Buffon. Trei minute mai târziu, Bogdan Stancu a profitat de o nesincronizare a fundașilor italieni și a deschis scorul cu un șut la colțul lung din marginea careului.

Italia a crescut ritmul și a preluat controlul jocului, creând pericol, în special prin acțiuni purtate pe benzile terenului. Prima situație notabilă a Squadrei Azzurra a fost ratată de Pelle (24), care a reluat cu capul, trimițând pe lângă țintă.

În minutul 55, Dragoș Grigore l-a faultat în careu pe Eder, iar Marchisio a transformat lovitura de pedeapsă, restabilind egalitatea (1-1).

Italia a fost aproape de un nou gol în minutul 63, dar Gabbiadini a trimis cu capul peste poartă. Același Gabbiadini (66) a adus vicecampioana europeană în avantaj, marcând cu capul, la o fază prelungită de atac a gazdelor, la care jucătorul lui Napoli a fost scos din ofsaid de Săpunaru.

El Shaarawy (76) a ratat șansa de a tranșa soarta meciului, însă a tras în Dragoș Grigore din interiorul careului.

România a forțat egalarea în ultima parte a meciului, iar Prepeliță a avut o șansă notabilă, însă șutul său la colțul scurt a fost respins de Sirigu (87).

Tricolorii au obținut în cele din urmă egalarea, un minut mai târziu, când Maxim a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Chiricheș, fundașul lui Napoli, a reluat cu capul, portarul Sirigu a respins în față, iar Florin Andone a marcat primul său gol la naționala României.

Cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, și precedenta lor confruntare, din 7 noiembrie 2010, la Klagenfurt (Austria). Ambele echipe sunt calificate la EURO 2016.

Ambele echipe au evoluat cu banderole negre pe brațe, iar înaintea meciului s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv și a celor din atentatele teroriste petrecute vineri la Paris.

Jucătorii naționalei României au purtat tricouri personalizate cu numele celor care și-au pierdut viața în urma tragediei din clubul Colectiv. În locul tradiționalelor numere albastre, tricourile au fost inscripționate cu negru, cifrele fiind formate din numele celor care s-au stins din viață.