România s-a impus cu scorul de 5-0 în disputa cu Israel din Cupa Davis, desfășurată în sala Transilvania din Sibiu. Tricolorii vor juca în runda următoare cu Slovacia, iar dacă înving, se califică pentru barajul Grupei Mondiale.

Victorie pe linie reușită de echipa de Cupă Davis a României. Toți cei patru membrii ai echipei, Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea, au câștigat partidele cu israelienii.

Vineri, în primul meci, Adrian Ungur  l-a învins pe Bar Tzuf Botzer în trei seturi, scor 7-5, 6-4, 6-0, după aproximativ trei ore de joc.

După care, tot vineri, Marius Copil l-a învins pe Dudi Sela, scor  6-7(3-7), 7-6(7-3), 6-4 și 6-2.

Iar sâmbătă, Horia Tecău și Florin Mergea s-au impus lejer, sâmbătă, în Sala Transilvania din Sibiu, în fața perechii israeliene formate din Edan Leshem și Bar Tzuf Botzer.

Românii au adus punctul victoriei care a dus România la un pas de barajul de accedere în Grupa Mondială.

Duminică, chiar dacă rezultatul nu mai conta, s-au disputat și ultimele două meciuri de simplu.

Adrian Ungur l-a învins pe Edan Leshem în două seturi, scor cu 6-4, 6-2. Iar Marius Copil s-a impus tot în două seturi în fața lui Bar Tzuf Botzer, scor 7-6 (3), 6-3.

Disputa dintre România și Slovacia se va desfășura la București în perioada 17-19 iulie 2015. Dacă se va impune în turul doi, echipa României va juca apoi în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, după victoria clară în fața Israelului a declarat: Suntem foarte mulţumiţi şi foarte fericiţi că după primele două zile să conducem cu 3-0, la Sibiu, unde am pierdut două partide. Acum am spart gheaţa, ne bucurăm foarte mult. Mai avem doi paşi până la Grupa Mondială. Suntem iar în elită, să spun aşa, şi mă bucur incredibil să fiu alături de aceşti băieţi care au dat totul în sfârşitul acesta de săptămână şi merită toate felicitările. Slovacia, următorul nostru adversar, este o echipă puternică. O să jucam după Wimbledon. Ne bucură că jucăm acasă, ăsta e un lucru foarte, foarte bun. Ştiu că ei au un jucător destul de bun, undeva pe la locul 50 în clasamentul ATP.

România şi Slovacia au mai jucat în 2002 în Cupa Davis, la Presov, în barajul pentru Grupa Mondială. România, s-a impus atunci cu 4-1, prin Adrian Voinea, Andrei Pavel, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu.