România are o campioană olimpică la monobob. Georgeta Popescu a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne. Este a doua medalie obţinută de sportivii români la actuala ediţie a Jocurilor de Iarnă.

Georgeta Popescu, antrenată de Cezar Popescu și Dan Scurtu, a terminat prima cursa de monobobm de la Lausanne şi a devenit în premieră campioană olimpică.

Medalia de argint a fost câştigată de sportiva din Slovacia Viktoria Cernanska, iar pe poziţia a treia a terminat germana Caline Harms. Tot la monobob, Maria Antonia Sârbu a încheiat pe 13.

În 2022, la Beijing, această probă va figura pentru prima dată în programul Jocurilor Olimpice de iarnă.

România are acum două medalii de aur în palmaresul participărilor la JOT de iarnă, după ce în 2016, la Lillehammer, Eduard Căşăneanu şi-a adjudecat titlul la hochei pe gheaţă, în proba de îndemânare, cel dintâi aur olimpic al României.

Aurul de azi vine după ce miercuri, Ramona Ionel a terminat pe locul 3 la patinaj viteză, echipe mixte şi a adus prima medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret de la Lausanne.

Sportivii și antrenorii din Satul Olimpic de la Saint Moritz s-au întâlnit aseară cu Octavian Morariu – membru CIO, Mihai Covaliu – președinte COSR și George Boroi – secretar general COSR.